torsdag, oktober 06, 2011

Eftervalsanalys eller efterfest?


Jag blir mer och mer konfunderad över hur det kan komma sej att sossarna inte har kommit längre i sitt idéprogram för framtiden än att man i sin skuggbudget var beredd att låta a-kassan vara oförändrad ... för visst var det tanken att man tack vare sin 'efterfest' skulle komma ut 'new and improved'?

Ovanpå det har man medlemmar i Filipinerna - stort parti med internationalen som tema? *ironi*

Om den där hjälpredan på dykklubben istället stöttat kamrater med råd och dåd på hemmaplan i bistra tider - bara fyra timmar om dagen - då kanske han hade varit guld värd?!

Varför gräver ni inte fram otidsenliga avarter som ni själva skapat och gör rent hus med dem?

Och varför belasta skattebetalare och medlemmar i SAP med en ohemult hög lön till Mona Sahlin? Obegripligt!

Hur kan det komma sej att man fortfarande pratar med Wanja Lundby-Wedin? Hon har väl svikit de flesta folkrörelse ideal man kan svika?

Kära Sossar - det funkar inte att godkänna rut/rot/mos och alla andra böjelser som Fredrik den Tyste kommer att lämna efter sej som ojämlika skelett - nej det gäller att tala om VARFÖR det är viktigt att betala skatt - men då kan inte enstaka sossar nalla från den kakan - dom måste jobba dom också!

Gör rent hus med ert ombudsmannavälde och oheliga allianser med facket - städa med grön såpa och stå upp för de tidiga idealen - det är det trovärdiga som bär framåt - inte makthunger ...

Det går inte att strunta i a-kassan/f-kassan (vilket man helt uppenbart hade tänkt) Det måste fram en idé om varför parenteser hit å dit inte funkar - det måste helt enkelt vara så att man ger faan i att röra sej mot mitten - trångt därinne!

- Nej om man ska komma framåt så måste man vara hederlig och peka på egna tokigheter och ta tag i kvasten - sopa rent framför egen dörr och sedan kliva ut på torget med ett alternativ som man själv tror på - inte fiska efter makten - bära eller brista.

Och hur är det med den gode Juholt - vad har han för lön - mer än han behöver? Troligen! Samtidigt som en arbetslös normalt får klara sej på mindre än tio tusen per månad *suck* och samme arbetslöse säger till sin handläggare på AF 'Om jag ska klara mej och min familj måste jag snart jobba svart' ... så är det!

Hur irriterade ni än blir från vänster till höger - från tjänsteman till sakkunnig - ni tär på våra skattemedel indirekt och oftast direkt. 

Ni ska veta att det löje vi i den grå massan tycker oss se sväva över politiken förstärks år från år - den ena affären/omständigheten efter den andra dyker upp - allt från IB affären till sena avtal med en diktatur ... Egypten - det var sossar som skickade två män till tortyr - vad säger ni om det idag?

Var det den franske populisten som sa 'Upprepa en lögn till dess att den blir en sanning'? Vi är där nu - främlingsfientlighet och SD i riksdagen - språkprov - piska i skolan och gud ska välsigna den sociala välfärden men bögarna ska va tyst - det är ju egentligen öppet mål! Hur kan det komma sej att ni framstår som att ni ligger i bakvatten?

Jag såg filmen om Tage E - det var ju rörande gulligt trots att jag vet hur ickeneutrala vi var - Anja vid ratten på turné i Sverige ... det var en annan tid!

... Men - hur ska ni få mej att tro på att ni verkligen ser framåt? När man ser vilken medioker efterfest ni fixade efter senaste valet?

Vem är ni till för? Er själva eller alla människor i vårt samhälle?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför? För att dom kan!

//Ulrika :P

Unknown sa...

borde inte det karga i ljuset från höger - som bränner ögon få dem att se mer? jaja - det är som det är - kargt .. en social tundra som tinar upp vart fjärde år