torsdag, november 03, 2011

Demokrati för fåtalet?


I skuggan av krisen i Grekland så har vi en bank i Sverige som tycker det är en vettig idé att köpa bostad för mångmiljonbelopp och att lova en pension till sin VD som skulle kunna finansiera ett friår för 490 personer eller det skulle kunna bekosta 1076 daghemsplatser i Vännäs under ett år (baserat på kostnaden 2006) - har dom så många ungar i den byn?

Det är för stora belopp och det är ett tydligt tecken på att vissa få är mer värda än andra människor - det är definitivt fel drivkrafter som driver utvecklingen och ser man till att bankerna ska se till att betalsystem fungerar och att pensioner förräntas, att företag utvecklas osv så har man återigen lyckats blunda för sitt ansvar som social och samhällsutvecklande del.

Nej - bankerna kör ned näven i kakburken och blir man upptäckt så låt sanden blåsa över skallen och traska vidare i samma spår - det är trist att se att det krävs reglering på reglering för att förnuft och rimliga löner ska tillämpas i en krets som hellre fjärmar sej än ställer sej på flertalets sida.

Jag kan inte se en annan lösning än att privata banker förbjuds - pengar är inte ett självändamål - de ska användas för att driva en sund utveckling av samhället framåt - inte berika fåtalet på flertalets bekostnad.

Tyvärr så leder bilden ovan över till riksdagshuset där våra förtroendevalda skall höja sin lön, behålla sina fria mediciner, fri läkarvård, fria resor och  bostadsstöd.

Lagstiftningen skiljer dessa högdjur från oss andra - de svarar inte inför samma lagar som oss övriga om de överträder sina regler - dessa människor har att besluta om vår gemensamma del i Nordbanken - känner du dej trygg?

Inga kommentarer: