onsdag, januari 09, 2013

den starkes rätt ...


Jag hade tänkt hoppa den här debatten - det luktar för mycket av Saudiaffären - det luktar utelämnandet till Egypten ... det luktar för mycket av sekretess ovanpå annan sekretess ... kvar blir bara spekulationer.

Fler lögner och fler bortförklaringar - Centerns idéprogram framstår som rent av skitiga fransar på en nyvävd trasmatta - om man dristar sej till en jämförelse.

Lyssnar man på UDs pressansvarige så finns enligt honom inget att säga och är man som jag - en förhärdad medborgare van vid en demokrati som sköts av andra och inser att den egna medverkan är oönskad - ja då faller hela pusslet på plats. UDs pressansvarige må ha känt sej 'kränkt' men visst faan lät han mer än lovligt arrogant?

(rättar mej själv - talstrecket får stå kvar - men det är inte ett citat från någon myndighet)

- Nu är det ju så att dessa två svenska män har sitt ursprung i Somalia - tydligen redan det en tillräcklig grad av skuld - att ha sitt ursprung i fel land? (SD kan nog ge svar ... eller?)

Frågan är för oss 'inrikeslevande' om utrikesministern agerar i samtycke med världens största demokrati eller om det finns beslutsfattare högre upp? För SÄPO kan väl inte ge sej självt rätten att dels fatta beslut om rikets säkerhet och att samtidigt undergräva mänskliga rättigheter? 'Löjets skimmer'
Att man är svensk medborgare är inget som USA respekterat när man sökt terrorister - minns Bromma - så det kan vi glömma.

Många fångna - få skyldiga ... är inte intressant. USA behåller ansiktet som den 'sanna' demokratin oavsett - mycket märkligt i ljuset av hur USAs folk upplever kontrollen efter 9/11.

Sverige sällar sej till minsta motståndets lag - och vilken är den lag som tvingar oss att bli så smala så att svenska medborgare inte ska kunna lita till att ens få de mest rudimentära smulorna av juridiskt skydd?

Kanske för att en president i USA skriver på dödsdomar utom alla lagar? Att även han kan avrätta en egen medborgare utan att bry sej om sitt eget rättsväsende, lagar som där hemma i varje delstat säger att du är oskyldig intill motsatsen är bevisad - precis som lagen säger här.

Denne demokrat och president - avrättar en medborgare från USA, med hjälp av en militär drönare - dessutom i ett land där man inte för krig - Jemen.

Undran - Varför tro att de av USA kidnappade svenskarna med rötter i Somalia plötsligt ska åtnjuta ett rimligt rättsskydd i USA?

En svensk borde i denna situation få starkare skydd, än om samma person hade hamnat i delo med tex Kina ... typ logiskt?

Feg svensk politik .. feg svensk realpolitik - som bara leder till mer våld


Janne

Inga kommentarer: