onsdag, oktober 09, 2013

det är lite märkligt med debatt


... den första debatten mellan blocken ägde rum och nu mitt i natten ser jag en repris för fjärde gången - man kunde tycka att SVT/SR kunde hänga på lite eftertanke och analys - för varje repris - eller ge fan i repriser inte bara återutsända för att fylla upp sitt sändningstillstånd? Kanske SVT ska hålla fast vid sitt ansvar som faktiskt den enda möjliga 'objektiva' kraften i ett mer polariserat sätt att beskriva vad som är sant?
En tanke iaf. Att ha möjligheten att återutsända vad andra sagt. ger faktiskt en helt ny chans att ställa nya frågor?

Så iaf hör jag för fjärde gången partiernas fasa inför vad som hände flyktingarna utanför Italiens kust - inget parti har en självklar linje - i princip så skickar alla frågan till EU.

Vad händer på svensk nivå? Det blir en poängräkning men de som drunknat räknas inte - samtidigt som alla politiska partier säger att alla ska göra allt för att förhindra dessa katastrofer - men det är EU som ska lösa problemen?

Faktum är väl att hela EU fram till för några år sedan litade på att diktaturer höll kvar människor i ett helvete söder om medelhavet? EU som slöt diverse avtal mellan oss i norr om medelhavet och diktaturerna söder om - för att just hålla kvar de fattiga på rätt sida om gränsen?

Ledare söder om medelhavet fick fördelar om de hindrade att människor inte kom till 'oss'?  Det är ett skämt när moderater med sitt bihang påstår annat.

Det är plågsamt att höra att inget parti har alternativ till SDs syn på livet för de många människorna som behöver vår värme ...

Janne


Inga kommentarer: