fredag, mars 28, 2014

Maud - att svara eller inte svara - det är frågan.


Jag funderar en del över varför Maud säger en sak och Fredrik en annan och inte skall de tu mötas i KU. Det är inte speciellt viktigt om det Maud har att säga, är sant eller inte. Men det innebär tyvärr att det Fredrik kommer att säga blir sagt utan motbild. Alla vet dessutom, att man mer lutar åt det 'sannolika' i KU - sanningen är mer en förhoppning hos oss som valde er politiker och en obehaglig överraskning för er själva.

Nu har vi i media sett tapeter av rika sossar som lyckas behålla sina socialistiska ideal, detta trots att de vältrar sej i rikedom. Till skillnad av en moraldebatt kring enskilda sossar så är KU för flertalet ett av få  instrument som finns för att på något sätt tygla makten i vårt representativa parlament. Så de rika sossarna får ursäkta att jag inte bryr mej om deras ursäkter för att de är 'för' rika - ni vet ändå vilka ni är ...

Att bli kallad till KU - borde innebära att man som politiker stryker allt annat tre dagar innan och gör sitt bästa för att svara ärligt på vettiga och ovettiga frågor.

Att just du Maud som förhandlade fram ny kärnkraft och dessutom hade noll koll på NUON affären ska kunna ta dej friheten att hålla tyst? Det är magstarkt. Rätt ska vara rätt även när det blir fel.

Så här ser det tyvärr ut i kungariket Sverige 2014 - de som har ansvar behöver inte säga sanningen och dom behöver än mindre gå iväg en förmiddag till KU. Vilka krafter vinner på detta?

De krafter som ni i Almedalen vill ha mindre av.  Men Jimmie är den som plockar poängen och du Maud är en medlöpare till det - du satsar på 'ditt' liv nu och skiter i de som röstade på dej - du var ansvarig när det begav sej. Snälla -  Masa dej iväg om så i tofflorna, adressen är KU.

Janne

Inga kommentarer: