fredag, mars 14, 2014

Nordegren & Epstein ... Fredrik FederleyI dagens program (2014-03-13) så släpper man loss FF - lite kul att skriva just 'FF' - det är det som hexadecimalt motsvarar 'highvalue'  - det högsta värde man kan lagra i en byte i en dator.

Är det så Fredrik Federley ser på sej själv, att alla andra har ett värde under FF?

Troligen har han en större närvaro i synen på sin egen roll (hoppas jag) - men bilden haltar när han besökt de som han säger bra matfabrikerna - svinuppfödare som behandlar sina telningar som husdjur - vi vet alla att det aldrig blir eller är nära en faktisk sanning.

Jag har sett en kulting som jag själv släpade hem från en lantbruksskola, bli för fet, för familjär, för nära - åt vi upp den ... knappast!

Fredrik Federley är den som älskar sina husdjur och tycker att matfabrikanterna ska se på sina egna kräk på samma sätt - matfabrikanterna ska med kärlek möta det som ska bli stekfläsk skinka osv - men vänta lite nu? Funkar verkligen det?

Ett Centerparti som satsar alla klutar på den fria marknaden ska plötsligt älska sin handelsvara och bedyra sin kärlek ända fram till dess att slaktmasken förvandlar den älskade familjemedlemmen till mat? Det går inte ihop!

Sen mässar samme FF om både integritet och en hel massa annan goja - ta dina husdjur med dej Mr FF - till slutstationen där vän ska bli kotlett på din tallrik - se på din vän som slipper slaktmasken och registrera hur din fyrfota kryper ihop där i slaktrummet - din vän som du håller kär vet inte att den är förskonad - kräken däremot - vet att dom ska dö - att dom ska bli mat vet dom inte.

Janne


PS Ordet kräk har fått fel betydelse - det är husdjur helt enkelt DS

Inga kommentarer: