torsdag, januari 28, 2016

Deportera barn till Marocko?


Nu börjar ljuset slå igenom de rimfrostade svenska fönstren. Regeringen förberedde för ganska kort tid sedan ett erkännande av Västsahara som nation. Nu tar man chansen att putsa på sina opinionssiffror - får jag anta att Anders Ygeman i en ombildad regering blir statsminister?

Västsahara är ett landområde som Marocko helt fräckt snodde och gjorde till sitt - en fd spansk koloni och det var så sent som 1975.

Konflikten inbegriper inte bara Marocko - även Spanien och GreatBritten (Gibraltar) har sina fingrar i syltburken och har nogsamt lyckats blockera varandra i alla internationella sammanhang.

Frågan ligger nu på FNs bord och bevisar än en gång att maktintressen går före människors rätt.

Människors liv är mindre än makten.
Glöm för all del inte en skitstövel från svenska västkusten som fick skrotningsbidrag för sin trålare, men avseglade till just Västsahara (med skrotningsbidrag i fickan) och idag tjänar grova pengar på ett fiske som västsaharierna tidigare bedrev. Marocko har medvetet drivit bort befolkningen och uppmuntrar inflyttning från Marocko och från främmande kuster.

Nu börjar dock frosten tina på svenska fönsters inställning i frågan - överraskande så vände regeringen sitt erkännande och hänsköt istället frågan om Västsahara till FN.

Man valde bort en egen ställning.

Med initiativet från Marocko som troligen i kalendertid sammanföll med den svenska regeringens insikt om sin egen ickekontroll på dessa vindpinade ungar.  Lite för nära ett svenskt erkännande för att vara trovärdigt - man fick på marockanskt förslag en samtalsgrupp med Sverige, kring marockanska barn på våra gator i storstadsområden - nu erbjuder Marocko att ta 'hem sina barn'.

Var hamnar dessa barn? Hur kan VI som nation kontrollera att de här barnen får bästa möjliga framtid? Ska det bli en upprepning av avvisningarna till Egypten? Väl på annan jord finns ingen som kan företräda dessa minderåriga - eller 'överåriga' - de må ha passerat 18 - dom är näst intill utomstatliga.
Sveriges makthavare vill lätta på sina problem - Marocko vill inte släppa Västsahara - är det så enkelt? Var finns det alternativa röster i Marocko? Klart dom håller käft - det finns ingen levande opinion i en diktatur. 

Slutligen - varför skulle förrymda gatupojkar få ett bättre liv - i Marocko? Marocko som är på väg till samma nivå som Egypten? De här unga hade inget då vid sin tid i sitt hemland - vad ska de få den här gången? Ut på gatan?  Där är dom ett demokratiskt problem.

Makten är problemet och våra demokratiska sändebud är snärjda - men få vid makten vågar eller vill säga vad det handlar om - den där diffusa makten. Det diffusa som blir allt mer tydligt.

Vi som ska rösta borde få veta mer.
https://www.landguiden.se/Konflikter/Vastsahara

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju deras barn. Dom hör hemma där.

Anonym sa...

Ett barn ska vara där deras föräldrar är.

Jan Paimo sa...

Ni har så enkla lösningar - tur att det inte är era ungar - tur att just ni inte är föräldrar som inte finns kvar i livet - vilken tur att Marocko är ett land att lita på - visst är det underligt att skitungarna drog hit? Dom levde ju redan i ett land där allt finns ...

Cynism verkar vara en sjukdom som blivit friskförklarad - nästa steg?

Janne

Anonym sa...

Så är det girighet och girighet är mänskliga egenskaper som måste alltid bekämpas och återvinnas Itt civiliserat samhälle.

whfowgpwJNM sa...

De har inget i Sverige att göra, de skall inte vara här och råna och våldta våra svenska kvinnor. Skicka hem alla fortare än kvickt. Nu gick över 200 svenska män ut i Dtockholm för att slå alla personrånande och våldtagande araber och afrikaner sönder och samman när feminist polisen inte klarar av att skydda svenskarna. Politiker och journalister som propsgerat för massinvandring och mångkultur måste straffas maximalt, de är de värsta förrädarna som förstört Sverige.

Anonym sa...

Min lösning är att de flyttar hem till dig. Du kanske kan låta dem umgås med din dotter och hennes vänner. För övrigt känner vi väljare bara ett djupt förakt för dig och dina likar. Du är en föredetting som borde åtalas för landsförräderi och brott mot mänskligheten. Räkenskapens tid är här.

Jan Paimo sa...

Ni har fortfarande en möjlighet att skriva på min blogg - men varje övertramp av min rätt att tycka anmäler jag - ni ska inte tysta mej och ni borde om ni har något av demokrati kvar i kroppen - bemöta mej och inte hota - sluta med hot - ta debatten. Låt mej slippa att stänga bloggen - håll er till det ni redan vet - sanningen vinner och spela efter de reglerna - hota att döda mej? Varför då vara anonym? Har jag hotat någon av er?

Redan där faller hela er världsbild - hota mej till att vara tyst - sååå trist och så andefattigt - finns inget bra land som kan växa ur den synen på människor - alla rädda att vara fel. Ni som tror på det 'perfekta' - ni är så djävla lurade - info