måndag, februari 08, 2016

Sven-Erik Bucht tycker om Kött!


Jag lyssnade på 'Matens pris' idag i P1 och fick närmast en chock, vår lantbruksminister var inte påläst på en enda punkt. Men han dristar sej till att säga och det med eftertryck 'Jag tycker om KÖTT'.
Ok - det gör även jag - men som den påläste han borde vara - varför inte lotsa oss undrande in på kött som är miljövänligt? Varför har han varken koll på ekologi eller priser? Sen blev det inte bättre i Ekot ...

Närproducerat hjälper inte om vi samtidigt importerar foder från odlingar som förutsätter skövlade regnskogar. Det saknas öppenhet och vision för hur vi faktiskt ska klara både en hållbar miljö och ge oss rätten att äta kött.

Ett råd som Sven-Erik Bucht kunde ha gett är att vi ska äta mer vilt och kanske en och annan ren. Om kyckling verkligen är ett alternativ tvivlar jag på med tanke på risken för resistens mot antibiotika.

Hur är det med lamm (där kunde redaktionen på 'Matens pris' tänkt till) - kan får både hålla landskapet öppet och ge en miljövänlig köttproduktion?

Det är bara genom att peka på alternativ som vi kan påverka - inte med nya skatter!

Lantbruksministern borde vara den som 'bor' på varje tillgängligt lärosäte för att insupa all den kunskap som redan finns, för att sedan lotsa sina medarbetare mot vettiga beslut. Besluten är kanske allra viktigast för bönderna som just nu hålls som gisslan.

En mer än lovligt okunnig minister borde söka annan näring - just nu är Sven-Erik Bucht ännu ett minuskonto för Socialdemokratin - en man utan visioner.

Janne

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är vilseledd...som många andra! Skaffa filmen Food Inc ...finns nog på nätet att ladda hem...den är en riktig tankeställare!

Unknown sa...

alla villar vi runt och vem som vimse imse vilse går vet inte jag - ge mej en länk som alla kan se?

Med varm tanke

janne

Leif sa...

Det är han ju inte precis ensam om. Finns ett antal ministrar som Löfven borde byta ut med det snaraste.

Unknown sa...

Leif - vilka ministrar vill du byta ut och vilka namn skulle isf vara aktuella? Läget i vår riksdag är mer än märklig - att bedriva 'egen' politik utan att involvera järnrörsgänget är hopplöst för båda blocken och båda blocken kräver att man nu ska bedriva det andra blockets politik. Förvirrat är är ordet - vad är förvirrat sa Bull ...

Unknown sa...

Anonym - jag hittade en länk till "Food Inc" på youtube
Jag har inte hunnit se filmen ännu - återkommer.

https://www.youtube.com/watch?v=EKqdL7A_aUI