lördag, mars 12, 2016

När ska verkligheten hinna ifatt Göran Persson?


Jag antar att Göran Persson skickar en faktura till SvD för att SvD ger honom möjlighet att profitera på sina evigt gamla åsikter?

Vi som följt denne folkhemsförespråkare, är hans något märkliga uttalanden om stabilitet i Kina och hans än mer besvärande farhågor kring social turism i Europa och hans ledarstil som bara lämnade JA-sägare kvar i Sverige - alla andra med avvikande åsikter hamnade i EU-parlamentet eller som ambassadörer långt från svensk mark. Inget SvD sett?

Att släppa fram Göran P som faktiskt inte aktivt verkar i partiet med en egen position är inte besvärande för SvD - är det samtidigt ett sätt att stötta moderaterna? Övriga överåriga Sossar har den goda smaken att tiga ... samt det övriga i det politiska fältet - dom lämnar vackert till de verksamma - från höger till vänster - men inte Göran P och han ges utrymme?

"Han har egentligen bara en invändning mot höstens migrationspolitiska åtstramningar.
– Det var helt, helt nödvändigt – men det gjordes alldeles för sent. Jag har förvånats storligen över att man inte gjorde det tidigare, säger Persson."

Göran förespråkar EU och EU är till stora delar gamla koloniala makter och har med sitt politiska arbete format den verklighet vi ser idag - inte bara i Europa - plundringen fortsätter i Afrika och med bestickande allians med USA och Kina. EU saknar som samlad kraft vilja till återblick och inte med minsta tanke på EU's ansvar för sin egen historia - handel är det enda nutida blinda receptet för freden. En av Görans käpphästar är 'samtal' med diktaturerna - titta på avtalen med Saudi. orsakerna till flykt biter inte på prästsonen - inget flyktingboende på hans gods. Stäng gränsen fort tycker Göran och inse käre medborgare att lugnet hemma är det enda viktiga - oavsett om det handlar om att andra dör. Snacka om att spela sina 'fiender' i händerna. Om du 'käre' Göran hade fått välja föräldrar och tidpunkt - hade inte du varit ledare för SD?

Sen kommer vi till det näst äldsta yrket - tiggeri.

"Göran Persson underkänner regeringens position:  Många känner sig trängda av tiggarna, enligt Persson.  – Inför ett generellt förbud att tigga, men ge möjlighet för kommunerna att ge dispens. Något sånt, skulle man ju kunna tänka sig. Leder tiggeri till något positivt för samhället eller för individen, frågar Persson, och svarar själv nej på frågan. – Jag lutar mig mot de gamla resonemangen om att det inte skapar goda samhällen. Det skapar ingen frihet för en människa att stå på knä på gatan och tigga av andra. Jag fattar inte att vi ska ha det så."

Nej Göran - jag vill inte ha någon på knä - men att förbjuda vissa att leva är väl lite drastiskt? Hur ska du kunna presentera ett alternativ för de som tvingas att tigga även utanför din trappa? De som inte har en lösning - vad gör du med dem? Du pratar om förbud och med förbud upphör problemet? De är de där sociala turisterna du avskyr och du vill förbjuda dem - men vad är ditt alternativ - hur ska de bli dina medborgare? Var finns din lösning - den fattas från Kina via Saudi och in i vårt samhälle.


Göran Persson - du borde ha den goda smaken att avstå debatt - om du vill att samtalet ska vara demokratiskt för oss andra - utan dej som inte ingår kan det växa och ni som låter Göran ingå - fundera!

Janne

Inga kommentarer: