fredag, november 10, 2017

En dag faller den ovetandes gloria nedDet är länge sedan vi haft en partiledare som vet så lite om så mycket i sina egna led. Självklart är det senaste partiet in i riksdagen som kan förlåtas och kan få komma undan med det. 

Men när man ser tillbaka så har vi ett parti med en partistyrelse som knoppat bort sitt eget ungdomsförbund - trots att retoriken dessa emellen var hårfin - men med samma inriktning.

När ska Åkesson tillstå att han vet vad som händer i hans eget husbygge? För det är väl ingen som tror att SD är någon annans än Åkessons? Att SD inte fick Mattias Karlsson som partiledare är en sorg för mej - han hade tydligare visat hur illa det är att SD finns i riksdagen - han är en av de som fortfarande har bombarjackan tydligt under den väl knäppta västen.

Hur ovetande är partiledaren som i varje intervju säger sej inte se det han blir tillfrågad om - att det förekommer judehat - islamhat ... osv - i hans eget parti? Att man har en vice talman i riksdagen som käkat middag med nazister osv osv 

Nu har många SD medlemmar blivit uteslutna - men det viktiga är faktiskt att man uteslutit de som ifrågasatt hur man inom SD hanterar pengar - att medlemmar (nu uteslutna) vill se revision och det kunde gjort SD mer rumsrent om man tagit interna varningen på allvar - men inte.

Jag tycker att ledningen i SD har all anledning att se hur djupt glorian kan falla - överväg om ni verkligen är relevanta i svensk politik. Ni har valt att ställa er på den högerextrema sidan och ni fångar den icke kritiska sidan - nu har ni 'judehora' att förklara.  Ert parti kan inte få ansvar på ett mer omfattande sätt.

Åkesson borde kliva fram och förklara varför han snart stryps av sin egen tystnadskultur - hans egen gloria - den är där Mr Åkesson. Må dina axlar sjunka och du som alla andra partiledare kanske ska läsa på vad som händer i ditt eget parti?

Glorian kanske blir din egen strypsnara.

Janne

Inga kommentarer: