måndag, september 27, 2010

Så då var det första samtalet avklarat

Idag träffades Fredrik R, Maria W och Peter E. Ut kom de två språkrören med någon form av samstämmighet kring SD specifika frågor – kanske bra att MP tar ansvar i just dessa frågor – men samtidigt kanske man spelar Moderaterna i händerna här?

Jag hoppas verkligen att MP S och V kan inse att vi just nu befinner oss i blockpolitikens blekningsprocess – urvattnad blir vision och ideologi. Dessa tre måste genast se hur man tar tillbaka ett sant initiativ kring välfärd – delade bördor .. det borde gå att hitta en Röd Grön gemensam linje i dessa frågor. Tyvärr tror jag Mona Sahlin sitter ivägen och så också Lars Ohly – Båda partierna drar fel slutsatser av valet – trist!

Den som har ansvaret för att skapa en hållbar parlamentarisk situation i riksdagen håller själv stenhårt i sitt eget blocks rätt att stå kvar intakt. Så om varken Fredrik R eller hans vänner i Alliansen vill släppa på sitt – hur kan man då sätta press på Mp? Det är både politiskt ohederligt och bra jäkla fult att ens inbilla sej att Mp ska släppa ett bra valresultat för egen del och istället söla ned sej med Alliansens politik – vilket förtroende ska då Mp kunna åtnjuta hos väljarna vid nästa riksdagsval?

Det har skymtat i debatten att SD ska bli ’besvärliga’ i riksdagen – men så kortsynt är inte Jimmie Åkesson. Han har lyckats rycka av uniformerna på sina huliganer – dreserat dem att prata utan guturala ljud. Flera representanter är idag ostraffade och har inte varit misstänkta för våldsbrott.

I förra valet ökande man sin representation i kommunerna och i detta val tog man sej in i riksdagen – vilket hela tiden varit det primära målet (jag tror man eg struntar i kommunerna .. ?)

I riksdagen blir man kvar – sanna mina ord! SD kommer att agera smart och som de själva säger ’ansvarsfullt’. De kommer INTE att prestera några kontroversiella nya förslag – tvärtom så jobbar man på att putsa vidare på sitt anseende och de är beredda att betala priset med tålamod.

Finns det en likhet i strategin från Jimmie Åkesson och Fredrik R’s resa från ungmoderat till statsminister? Jag tycker det finns skrämmande likheter …

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige är inte gott med socialdemokraterna och ont med moderaterna eller värst med Sverigedemokraterna.

Sverige har tappats på blod länge. Länge länge länge.

Jag kan t.ex berätta att numer får hemlösa (dvs de som varit hemlösa så länge att dom inte längre har ett giltigt id-kort, eller någonstans där man kan skicka deras röstkort) rösta. Dom vilsna, besvikna, övergivna själarna får rösta men då måste dom gå till KRONOFOGDEMYNDIGHETEN för att göra det... Och man undrar i vilket nummer av MAD man hittade på den lösningen...

Du vet att jag kan rabbla liknande dumheter tills klockorna stannar...

//Ulrika

Jan Paimo sa...

Rabbla gärna fler dumheter - särskilt dessa med faktabakgrund, makt korrumperar och vi har tyvärr en komplex - inte så överblickbar samhällsituation och vi som väljare är inte tillräckligt pålästa - engagerade eller ens medmänskliga att vi tycker att det eg är konstigt att MAD redaktionen dikterar hemlösas vallokal - eller hur var det? *inget att skämta om*

Det är vi som måste avkräva våra politiker vad som ska bli och jag är nog lite inne på att rekryteringen av politiker liknar den gamla sovjetstaten - över hela linjen ..

Tack för din kommentar!

Janne