fredag, januari 06, 2012

Det mångkulturella inslaget - en positiv nationalistisk seger

Mika Zibanejad gör det avgörande målet i en av de mest nationalistiska sporter som finns - ishockey!

Det är därför det är skönt att veta att bara fem procent röstar på SD - hur skulle annars de positiva effekterna av ett mångkulturellt samhälle kunna slå igenom? Det är med glädje jag ser hur Sverige vinner den här matchen och det är med glädje jag ser sammansättningen av laget - allt från stora tysta till små ettriga - och inslaget av flera kulturer - inte bara knätofs och vadmal - influenser har alltid varit närvarande i samhällen som utvecklas och influenserna har ofta kommit från annat håll än det egna köket.

En av de få positiva effekterna som jag ser med globaliseringen - är att denna mänskliga influens kommer att växa - påverka och förändra människor - och vi måste tillåta detta om vi vill ha ett rikt och framgångsrikt samhälle. 

Mika - jag hoppas du kan ursäkta att jag på ett plan utnyttjar ditt ursprung - men samtidigt kan du inte ana hur glad jag blev över din backhand! Läs den här artikeln!

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som centralt verksam i SD säger jag: Vi har inget emot positiva influenser från många kulturer.

Vi gillar inte kulturer där kvinna ärver och vittnar hälften mot en man. Vi gillar inte att unga flickor trillar från balkonger, tvångsgifts, könsstympas o s v.

Envar som gör rätt för sig förtjänar respekt oavsett hudfärg, härkomst, kön, sexuell läggning m m.

Stellan Bojerud
SD Sundbyberg

Jan Paimo sa...

Hej Stellan

Frågan är för mej är varför din syn skiljer sej från vad man hör då Jimmie Åkesson uttalade sej i ett möte med Eva Brunne från Svenska Kyrkan den 25 januari 2011?

Där var inte influens från andra kulturer något som Jimmie Å förespråkade - snarare ville han trycka på att hålla fast vid vårt kulturarv.
Han pekade på problem som uppstått med den sk massinvandring som Sverige 'drabbats' av.
Om du lägger handen på hjärtat - ett mångkulturellt samhälle är väl inte det som SD eftersträvar?

Minns du hur några av era politiker försökte kidnappa svensk folkmusik och hur man 'svenskförklarade' denna?

Underbart nog ledde det till en motrörelse som tydligt talade om hur stark influensen på sk folkmusik är från andra länder.

Men jag tar din kommentar som ett positivt tecken på att alla människor - oavsett ursprung ska ha lika möjligheter rättigheter och skyldigheter - där har du en Jobs post - för så är det inte idag!

http://www.youtu.be/watch?v=1T8nFFRvyQc&feature=related