tisdag, februari 04, 2014

Frihet är vacker och alla ska ha rätten att hoppas


Croneman är i sina bästa stunder min vän ...

Det är dags att skrota idén om att dela ut OS och VM - skrota alla evenemang som inbegriper möjligheten att profilera en nation. Sedan 1936 så har det skvalpat missnöje och i de allra flesta fall har det haft fog för sig.

Att IOK inte själva kan ta tag i frågan vad avser Kina eller Ryssland, beskriver tyvärr en del av problemet - det handlar antagligen om för stora pengar - kanske inte direkt till ledamöter, men just ledamöterna sitter lite för nära kassakistan.(Skrota IOK?)

IOK präglas av för mycket prestige och för lite människa - för mycket elit och för lite för -brödring/systring, det är helt enkelt för lite av allt för en bra pizza som vi idrottsälskare vill mumsa på.

Ingen av oss i soffan (prestationsälskande) vill se någon fara illa - den sidan av saken möter varken IOK, Putin eller Svenska regeringen.

Det är dags att vi som älskar sport kräver att den utövas i rum där såna som Putin inte kan påverka - där de som skapar möjligheten för dessa prestationer faktiskt får betalt - frihet att vara individ och att när så är fallet få ingå i ett kollektiv, arrangörsarbetare eller tävlande - båda behövs.

Det är dags att skapa en neutral zon för OS och VM - fasta arenor där ingen politiker eller medlem av IOK kan påverka - en känd arena för de tävlande och helt åsiktsneutral. Alla som nomineras av sin landslagsledning ska få tävla tycka och vara det de är - kalla det frihet från allt trams (förtryck).

Det skulle bli idrott utan stress och en stor glädje för alla - vi som ser på och de som förlorar i sin gren - det är på lika villkor och med värme för de som vann.

Det finns inga dåliga förlorare i idrott - det finns bara dåliga makthavare.

Janne

1 kommentar:

Anonym sa...

man ska inte blanda in politik i idrott och det är rätt att man får visa sitt land. tänk på alla företag som ger jobb