tisdag, oktober 07, 2014

Vem är det som balanserar?


Ska verkligen SD (som alla påstår sej inte ens vilja ta i med tång) tillåtas bli vågmästare?

Det hade varit lite klädsamt om borgerligheten kunde avstå från höjda ögonbryn så snart förslagen från S, Mp och V börjar framtona. Hade Alliansen förväntat sej politik som de själva kunde ha föreslagit? Det hade nog varit klokt av både Björklund och Lööf att spara på sitt våta krut och istället gått och satt sej på kammaren och begrundat varför skatterna behöver höjas, varför vinster i välfärden bör begränsas?

En begrundan som kunde mynna ut i egna förslag, som kan hålla SD borta från smörgåsbordet. Men tyvärr är dessa två partiledares personliga profilering viktigare än både egen partipolitik och sakinnehåll.

Björklund hävdar 'omöjlig vänsterpolitik' - dumt sagt då det är dags att prata om rättvisa, logiskt sett, är då 'högerpolitik' orättvis?

Lööf - som alla neoliberaler, oroar sej för att friheten att profitera på vem man vill, kan försvinna - är det Lööfs mening att marknaden ska ha helt fria tyglar - att enskilda företag lyckas är vackrare än att så många som möjligt har en dräglig tillvaro?

Dessa två försöker nu putsa upp sina vapen och svingar vilt mot allt utan eftertanke - frågan är vad deras respektive parti egentligen tycker om detta, då båda partierna samtidigt uttryckt sin avsky för SD? Men deras avsky kanske är ett spel för galleriet?

Alliansen är så väl medveten om hur det idag är omöjligt att återupprätta ett solidariskt samhälle. Alliansen har med sitt strypgrepp på välfärdsstaten, förstört så mycket att det behövs en mindre revolution för att reparera skadorna upp till ens en nivå som står på noll.

Om de istället för hån, faktiskt teg en stund och kom tillbaka för att hitta breda lösningar, där SD med sina bruna fingrar inte kan peta på en enda stavelse, då skulle Sverige som land åtminstone kunna hämta andan och ge dess folk ett hopp om att våra politiker menar lite väl trots allt ...  även Alliansens!

Alliansen har ägnat sej åt medveten lönedumpning. Alliansen hymlar inte med att de hållit nere ersättningsnivåerna i a-kassa och sjukförsäkring med mantrat 'arbetslinje', vilket bara lett till fler utanför och under betingelser som inte är värdigt ett land med vår historia, där 'ge efter förmåga och få efter behov', har varit en av våra idémässiga exportprodukter.

Det är just Alliansens enträgna urholkande av det gemensamma ägandet - de gemensamma lösningarna som bäddat för SD - ett parti vars medlemmar i sina egna hem kan städa med en viss armbindel på sej - så sjukt!

Ett SD som pekar på svulsten som skall skäras bort - för då får pensionärer pension - då får de inom sjukvården full bemanning och jobben är plötsligt svenska och alla dansar vi hambo i euforisk svensk lycka - helst i folkdräkt - inte ett öga torrt.

Var är Alliansens nya visioner? - Är det inte dags att fyrklövern börjar visa respekt för valresultatet och inser allvaret i den parlamentariska situationen? Vi är nämligen på väg in i en brungrå dimma, där det  politiska landskapet tappar sina konturer och det leder rakt ut i helvetet ...

Janne

1 kommentar:

Leif sa...

Jag tycker inte att vi har sett mycket av skattehöjningar. T.ex. ingen ökad beskattning av bostäder genom förändrad fastighetsskatt eller sparade kostnader till staten genom sänkta ränteavdrag. Inte heller de mer givna skattehöjningarna av bensin och alkohol har heller genomförts.