söndag, juni 07, 2015

Tobias - man kan inte tvinga fram tacksamhet


Tobias Billström trycker till Somar al Naher för hennes brist på tacksamhet mot svensk migrationspolitik. För min del så önskar jag att Somar i sitt liv ser en fördel i att leva i Sverige trots asylprocessen och för Tobias del så önskar jag att han kunde se enskilda individer och deras upplevelse.

För visst är det väl så att varje kollektiv består av individer? Varje individ i kollektivet upplever saker på ett för dem unikt sätt. Med det sagt så kan inte Tobias ge sej på en enskild och den enskildes upplevelse av asylprocessen i Sverige.

Ska Tobias alls yttra sej så tycker jag att han ska göra det utifrån sin ståndpunkt gällande alla migranter i migrationskollektivet och kanske acceptera det faktum att han som före detta ansvarig har en rätt speciell roll?

Många människor uttrycker sin tacksamhet över att få komma hit - slippa få bomber i huvudet, få chansen att ta sitt liv vidare där det avbröts.

Samtidigt ska man ha klart för sej att ett ytterst fåtal skulle valt Sverige för sin utvandring, om världen hade varit fredligare och just för att världen är som den är, så anser jag att vi har ansvar och flyktingen ska inte behöva stå och buga - allra minst tvingas till någon luddig tacksamhet vår svenska nationaldag till ära.

Vi lever i en global värld, där relationen mellan bistånd och vapenförsäljning är ett till tolv. Det är även svenska vapen som driver människor på flykt. Det var iof inte Tobias departement som sålde vapen,  men Tobias känner till siffrorna, han borde tagga ned sin nedlåtande attityd mot enskilda flyktingar.

Janne

5 kommentarer:

Thomas sa...

Det är väl kul för SD att Somar verkar arbeta som valarbetare för SD. Det borde väl tillhöra vanlig hyfs att inte spotta folk i ansiktet? En annan kommentar:

http://detgodasamhallet.com/2015/06/06/frackheten-har-visst-ingen-grans/

Anonym sa...


Al-Naher representerar en gammal muslimsk tradition: arbetar och
betalar skatter gör kristna och andra otrogna samt slavar. Herre-
folket har nu kommit till Sverige. SD är det parti som ska vara
tacksamt?

Jan Paimo sa...

Thomas - jag tycker kanske att Mohamed Omar förenklar och fastnar på fel saker. Jag tycker att Somar Al Naher har rätt till varje del av sina egna upplevelser - för vi lever i en demokrati.

Frågan om SD vinner poäng beror mer på oss andra än Somar.

Jag vill inte vingklippa min syn på livet för att SD tycker annat - det skulle innebära en demokratisk härdsmälta. Det jag vill framhålla är att en fd ansvarig migrationsminister inte kan avkräva andra enskilda individer någon identifierbar känsla inför vår migrationsprocess - det är bara att läsa lite Kafka så förstår man varför det vore fel ...

Och till dej Anonym säger jag att du kanske skulle prova att artikulera dej ... så man förstår vad du vill ha sagt. Att du säger 'hör' jag men debatt vill du inte ha?

Janne

Anonym sa...

Klart hon ska ha en ursäkt. Hon har ju trots allt fått uppehållstillstånd, medborgarskap, fri sjukvård, gratis skola, socialbidrag, fred och frihet. Kul att h0on nu vill ha lite mer - en ursäkt!

Jag ber dig om ursäkt Somar, för att du uppfostrats till ytterligare en kravmaskin i det svenska samhället. Jag önskar att du omgående får en fribiljett tillbaks till Syrien och hoppas att du verkligen trivs i ditt egentliga hemland. Smutsen du bär inom dig äcklar mig. Jag vill inte ha dig kvar i Sverige.

Oscar Peterson

Jan Paimo sa...

Oscar - jag tycker du ska fundera över varför du sprider galla på bloggar där de du angriper troligen inte kan försvara sej? - Är det inte lite av äckelkänsla över det beteendet? Det du begår är inte ens nära den debatt jag vill ha - du får ha dina åsikter - MEN hos mej vill jag att du framför idéer och perspektiv som inte 'äcklar' någon - utan snarare bidrar till hur vi ska lösa problem som vi inte kommer undan - tex miljöskydd utbildning - du som jag vet att det finns hur många problem som helst - men var är lösningarna? Att skicka vissa enskilda ur landet Sverige löser ingenting ... eller?

Janne