tisdag, december 06, 2016

Nya döda ... ny tystnad
Två bröder döda på ett kafé i Rinkeby - skjutna med automatvapen - militära vapen. Oavsett anledning så ska ingen behöva dö av ett så meningslöst och fegt våld - inte i Sverige och absolut inte i fredstid. Vapen finns det för mycket av här och det i ett land som levt i fred under mer än 200 år - hur är det möjligt?

Jag har inga svar - bara fler frågor

- Den första är riktad till mina egna lokala poliser - hur tror ni att ni ska vinna ungdomarnas förtroende då ni alltför ofta misstänkliggör och mer eller mindre förföljer ungarna? Mina ungdomar går på krogen som de flesta unga alltid gjort - något händer och vakternas version är den som gäller - vad de unga säger om vakters övervåld leder ingen vart. Dotterns pojkvän får ett gäng med hurringar av den polis som kommer till platsen - hade han inte fått nog av vakterna på krogen?

Senare bokstavligen förföljdes min dotter av poliser i patrullbil (detta i lilla fredliga Norrtälje) som ville sätta dit henne för narkotikabrott och när dottern parkerar ger de henne missfirmande kommentarer - detta trots att en minderårig syster åker med. Tro inte att hon eller hennes fd pojkvän kommer att vittna ... hos båda är deras förtroende för polisen bortbränt - längst ned i julstaken. Båda var och är oskyldiga!

- Den andra frågan är riktad till riksdagen - hur kan en lagstiftande församling skärpa lagar utan tänder? Vad bryr sej mördarna i Rinkeby om skärpta vapenlagar när man kan kliva ut från vilken polisstation som helst efter polisens ingripande enligt vapenlagar - timmar senare? Ni i riksdagen borde fatta att de här individerna har fler än ett vapen - det är inte så att de tar med sej hela arsenalen till första förhör.

- Tredje frågan är riktad till polisens ledning - jag är medveten om att ni försöker hitta en mer effektiv organisation och det går ju så där ... poliser vittnar om en hopplös situation och flyr yrket - vad händer och när ska det vända? När ska polisen vara 'närvarande' i alla delar av samhället?

- Nummer fyra - Var försvann den lokalt förankrade polisen - den som känner både 'buset' och deras föräldrar - som spelar pingis med ungarna på skolan och utreder brott? Polisen som kunde suttit på samma fik som offren? En lokal polis som lever nära sociala myndigheter och patrullerar  tillsammans? En polis som är integrerad i skolan, idrottsklubben och alla ortens föreningar?

- Fråga fem - när ska de som flyter ovanpå grädden - rättsväsende, allmänhet och framförallt den pöbel som bara skriker om högre straff och med pöbel ser jag Kent Ekeroth och Björn Söder som värst - dessa två tunnelseende i alla rättsfrågor - som ett allvarligt problem - inte för att de finns utan den svans de lyckas skapa - en svans som delar allt i vitt eller svart.

- Fråga nr sex - Varför ger man inte skydd till vittnen? 'Gräddan' som lever långt bort från det som händer skulle inte (om det gällde) riskera att bli skjutna för att de berättar sanningen - men vårt rättsväsende förväntar sej att andra kriminella ska ange vem som gjorde vad? ALLA inblandade vill ha slut på dödandet - de som riskerar att bli dödade nästa gång önskar inget annat än att få leva vidare ... vem tror att dådet i Rinkeby inte utlöser en framtida hämd? Vem är då rädd att möta döden?

- Dagens sista fråga nr sju - vilodagen i dessa juletider - vad är det som hindrar lagföraren (polis åklagare och försvar) att sätta sekretess på gjorda förundersökningar? Att just denna handling blir offentlig, leder till att en å annan dör - eller i bästa fall blir sönderslagen? Om vittnen kunde vittna kända av endast polis, rätt, åklagare och försvar - då skulle mycket bra kunna hända!

Det är dags att försvara HELA samhället - även i Rinkeby!

Lyssna gärna på det här inlägget och snälla du - var du än bor - ge uttryck för ett samhälle där du har rätt att överleva - vare sej du är kriminell eller hamnat i någon form av grädde - ge de som vill förändra till det bättre makt att göra det - det sker bäst där det händer eller rättare sagt - där det inte borde ha hänt.

Ta med dej det här citatet ur intervjun ovan:

"Om jag ser, om jag måste prata polisen. Jag är inte rädd dom. Om jag inte säger - vem säger?"

Janne

Inga kommentarer: