torsdag, juni 15, 2017

FIFA IOK och allt vad ni heter - ta ansvar för människornaDet är sorgligt att se att det som hände i Sotsji redan har hänt igen och under samma flagg - med samma krav på att 'lyckas' med kraven ställda från den fd KGB agenten. Qatar har fått svidande kritik av en rätt enig omvärld - men FIFA ser inget eget ansvar för de som dör i namnet av idrotten - idrotten som ska förena oss alla - märkligt. Mycket märkligt.

Jag tycker och har tyckt så länge jag tänkt en egen tanke - för helvete håll dessa idrottsfester på permanentade platser - flytta inte runt och ruinera enskilda länder - hur många arenor används idag fullt ut efter ett OS/VM? Precis - väldigt få ...

Jag vet inte hur man ska få bort det korrupta garnityret som sitter i toppen av FIFA/IOK - så man kan lösa det här på ett för alla mer rationellt sätt - toppens beslutsrätt måste bort - annars dör fler inför nästa sk idrottsfest och det smakar illa i min mun att tänka att redan 17 människor dött - detta för att jag ska få se VM fotboll på TV?

Hissas det fanor på arenorna för de som tvingats offra sitt liv och ibland utan att ens fått lön - knappast ...

Fotbollens VM bör förläggas permanent till Sydafrika - det var så otroligt mycket gott som skulle komma Sydafrika till del sas det innan - men det blev bara en drogad tumme och en regering som svek. Sätt press - kom tillbaka - nya rubriker - nya tag!

Sommar OS ska vara i Brasilien - detta svikna folk behöver upprättelse och vi andra behöver se en av världens stora ekonomier gå åt rätt håll.

Vinter OS är för den rika världen och en av få värdiga kandidater är Kanada - där finns rätt klimat och en ton av social närvaro.

- Hur man föser ihop nog med pengar? Inget problem - alla vill ha VM/OS och att gemensamt underhålla och utveckla gemensamma anläggningar blir billigare - effektivare och sportligt mer rättvist - ev överskott tuffar tillbaka till resp land - det finns lösningar bara man vill få bort slöseri och vanvett.

Det är hög tid att ni sportjournalister bildar en union - sportjournalister utan gränser - där ni delar information och 'ser' mer än resultat bland utövare - där ni medverkar till att människor inte dör på idrottens altare - eller?

Janne

PS Var gick hon och gömde sej - vår egen IOK delegat inför Sotji - Gunilla Lindberg - hört henne senare kommentera övergreppen mot människor som skedde då? DS

Inga kommentarer: