tisdag, maj 30, 2017

Bli upprörd eller bara inse hur illa det fungerar?Jag väljer därför att konstatera att två myndigheter fungerar väldigt illa.

...  Låt oss börja med migrationsverket som vill utvisa Doruk - han själv har inte under de åtta år han levt i Sverige gjort något fel  - enligt migrationsverket är det hans arbetsgivare som tecknat fel försäkringar och för att skydda arbetstagaren så måste utvisning ske - inte av företaget - nej det är Doruk som ska ut för sin 'egen skull' - Hmmm? Efter åtta år? En man som fyller en plats i en branch där vi har brist på hans unika kompetens. Stukad tanke.

... Sen är det socialstyrelsen som inte kan förmå sej att tillåta Niloufar från Iran att arbeta som psykolog i Sverige - detta trots att hon doktorerat - här? Nej hon tvingas att flytta till torsklandet Norge - där är hon välkommen att arbeta - med sina unika språkkunskaper och kulturella insyn hade hon varit mumma här hemma - vi som själva pratar vitt å brett om att integrera ... detta liknar mer Grönköping, Vadköping eller rakt av Svammeltuna.

Som sagt ingen idé att jag bidrar till det upprörda släktet - snarare dags att vi alla gemensamt ifrågasätter vad våra myndigheter faktiskt gör - bidrar de till ett inkluderande samhälle - eller stjälper de hela lasset på minsta tuva i sin iver att följa lagens minsta bokstav?

Är det inte dags att myndigheterna bereds möjlighet att ifrågasätta sina egna från riksdagen givna direktiv - då det de ska utföra så uppenbart och synligt strider mot all vett å sans? Borde det inte vara myndighetens eget ansvar att ifrågasätta när 'lagens bokstav' strider mot förnuftet?
Var finns återkopplingen mellan byråkrater och politiken? 

I dessa båda fall så kan säkert reglerna 'anpassas' i en fjärran framtid - men hur många år ska det ta? Jag kallar det tempoförlust - vi har inte tid att validera ihjäl oss - våra metoder eller andra - vi har inte tid att låta kompetenta människor gå förlorade pga usel myndighetsutövning och tröga politiker.

När ska verkligheten få ett vettigt och synligt genomslag i vardagen för våra nya svenska medborgare? Kunde de ovan två skratta åt oss så gjorde de just det - du har kanske hört om kirurgen som som fick rådet att bli styckare?  Han flyttade - till UK - UK som hatar invandrare - märkligt ...

Janne

Inga kommentarer: