torsdag, oktober 12, 2017

Östberga - styrs av kriminella?Även kriminella betalar moms i närbutiken - men har de våldsmonopol utanför? Hur det än är med den saken så hjälper det inte med hårdare straff om ingen vågar vittna mot våldskapitalet. 

Om alla som sett något,  varken meddelar att de sett hört eller förstått - då händer ingenting. Sätt in tusentals poliser och samma tystnad är där - tysnaden rent av ekar medan skotten knallar.

Stå i riksdagen och orera går bra - lova större trygghet går bra - samma riksdagsgrupp knallar ut med säkerhetsvakter och åker hem till sin trygghet.

Det är verkligen på tiden att samhällets grädda börjar förstå att vi andra bara har ett liv och att bli mördad i Östberga inte är något man har råd med ... finns ingen bonus inför himlafärden om man vittnar.

Den enda rätta vägen är att hitta ett system där jag som civil/kriminell kan berätta och samtidigt vara rätt säker på att slippa ligga i min egen pöl av blod och tvingas till ett hopp om ett bättre liv bortom detta. De överbud som politiker idag presterar angående allas trygghet är hånfullt - få sökande till polishögskolan - poliser försvinner - utredare sticker - vem ska vägleda nya krafter in i verksamheten och hur ska dessa krafter få förtroende hos lokal befolkning?

Nej - det är dags för visioner - ge skydd åt vittnen - på riktigt! Undersök möjligheten att få vittna anonymnt. Detta är bara en början för att vrida ett samhälle rätt - klyftor mellan grupper måste få synas och vad våra folkvalda vill göra för att de ska bli mindre - just nu växer de i rasande fart ...

Slutligen men kanske viktigast - de kriminella själva vet att de lever på lånad tid - de är där de är och vill gärna leva en stund till - vem hjälper dem att lämna? Var finns samhället då? Här finns hur mycket som helst att göra.

Kära Hen i riksdagen - gå ett varv i en kriminells skottsäkra väst och ha ett skarpladdat vapen nära din hand - känn skräcken sedan du var en skitunge och hantlangare åt de äldre - så ser kanske  Hen hur kort ditt liv kan bli - kortare om det inte finns en väg tillbaka.

Janne

Inga kommentarer: