måndag, oktober 30, 2017

Mansgriseriet - jag skäms inteNej jag tänker inte skämmas - jag tycker utifrån den sociala roll jag spelat redan innan jag fick egna barn pekar på att jag INTE kan kopplas till män som tafsar och våldtar. Snarare vill jag påstå att jag under min tid i skolans värld försökte hitta en undervisning i årskurs 6 som ger både pojkar och flickor en undervisning som ger ungarna trygghet och kunskap - ja det var sexualkunskap - hur man nu kan isolera just den delen från social- och samhällskunskap?

Min tanke var att skapa en relation till ungarna och till min hjälp valde jag att vid den tiden ta med min sambo. Vi delade upp tiden mellan oss - hon pratade med tjejerna kring det som är viktigt för blivande kvinnor och vi bytte - jag pratade med tjejerna och svarade så öppet jag kunde kring att vara man. 

Självklart så fick jag min tid med pojkarna och en av dem undrade 'hur vet jag att jag kommer in i rätt hål´? Hur svarar man - man tar fram bilden och visar hur hopplöst det är att hamna fel ... och att förklara hur gemensamt ansvaret faktiskt är - det handlar om trygghet och att vilja skapa kommunikation mellan könen - trodde vi hade lärt oss det?

Min sambo svarade på pojkarnas ibland svåra frågor och sen försökte vi dra ihop det hela i något som kan ses som en gemensam syn och det handlade inte mest om sex - nej ungarna var ute efter känslor och hur man hittar den man tycker om - dessa kloka barn!

Sen vet jag att mina egna döttrar blivit utsatta - tyvärr gick inte de killarna i min klass ...

Det jag frågar mej är hur nu många namngivna män kunnat kliva förbi självklara regler - inte ens att kalla regler - utan ett självklart förhållningssätt till medmänniskor?

Hur ska någon av dessa män kunna förklara sitt beteenden inom en godtagbar social ram?

Janne

Inga kommentarer: