fredag, januari 09, 2009

Vi MÅSTE ..

... snabbt ta ställning för eller emot - vem behöver fundera en stund för att få en helare bild?
... läsa mellan raderna och helst hitta alla fem felen direkt - för gud nåde om det uppstår kommunikation?
... slagfärdigt avfärda tänkande som inte är vårt - hur skulle vi annars kunna vara utan ansvar?

Ovan några plock av ax av de självpålagda måsten som iaf jag släpar runt på

Av livet har jag nog inte lärt så mycket - mer livet som tvingar fram genom att fösa in mej på smalare stigar - droppa mej i själsliga törnesnår - jag har blivit mjukare - kanske tom en gnutta ödmjuk - men jag vill slippa förödmjukelsen.

Jag vill lära mej stå upp för att även andra ska slippa såren och den fruktansvärda ovissa skräcken inför en död - onödig för tidig död. Jag drar gärna ut det till sin yttersta konsekvens - döden - det blir tydligare då.

I Gaza är det övertydligt hur vi ställer oss för eller emot i stunden. Är vi inte för så är vi emot Israel. Lillebror Israel vars enda önskan är att få leva i fred, det tråkiga är att storebror och Israels föräldrar aldrig lärde Israel att umgås i grupp, ingen sa 'Men snälla Israel nu har vi ju knuffat undan de andra barnen för att du behövde den här platsen - då måste du sluta och slå de barn som är kvar'. Nej omvärldens dåliga samvete och i maktbalansens namn så fick lillebror hållas redan innan han ens officiellt var född .

Resultat? För eller Emot? Jag är för Israels existens - men det betyder inte att de har rätt att ockupera fängsla och bygga murar eller dränera jordanfloden på allt vatten. Jag är för palestinierna, de har samma hemortsrätt idag som de hade innan 1948 - vilket betyder att man måste ersätta palestinierna - många förlorade allt - somliga kördes ut för att sen inte få återvända - andra helt enkelt dödades. Hur många fler palestinier ska behöva dö, innan vår skuld till dem liknar den 'skuld' som väst kände inför judarna efter andra världskriget?

Måste mänskliga värden stå mot varann? Vem är ond och vem är god?

När världens ledare leker pragmatiker och samtidigt blundar som man ger krediter och skickar ett skepp lastat med allsköns förstörelsebringande vapen till - vem? Palestinierna för att jämna oddsen? Nänä! Varför inte? Man sålde under pågående krig mellan Iran-Irak till båda sidor?
-Aha!! säger du det!? Araber på båda sidor okej!! Priset på olja hölls nere? Ja men då såå ...
Det iraeliska folket är 'nästan' europeer ...

Allvarligt - OM de mänskliga rättigheterna ska ha något värde annat än som vackra ord, så är det dags att sätta tryck på våra politiker att släppa skulden mot 'judarna' och istället avkräva det israeliska folket i demokratin Israel att faktiskt respektera FN och internationella konventioner. Vi kan inte bortse från den skuld vi idag har samlat på oss till det palestinska folket som varken har en stat eller rättigheter.

Jag tror inte för ett ögonblick att det blir fred bara sisådär, tyvärr tror jag att det krävs en internationellt stödd ockupation i området. Parterna har tappat perspektivet och viljan till fred bland både israeliska som palestinska ledare är helt enkelt obefintlig.

Man måste ha modet att rita om kartan en gång till - tyvärr med tvångsmedel och kanske om 20 år så har den värsta bitterheten lagt sej .. för den utveckling vi ser nu är början på en brand som kan sprida sej

Inga kommentarer: