tisdag, mars 03, 2009

Anders är oss en väldig Borg

Tänk att tystnaden, inaktiviteten och förhalandet från regeringen fått Metall att rucka på de fackliga principerna och kliva ut på scenen med ett besked beskare än beskt. Den gode Anders Borg sitter där och åser denna förnedring av arbetarkollektivet med ett litet leende och känner 'att det här går ju bra - folket tar frivilligt smällen och jag kan fortsätta att tiga'.

Men Anders Borg du kanske står inför din värsta pyrusseger någonsin. Regeringen har drivit jobblinjen, man har holkat ur statskassan till ett minus, sopat sönder försäkringskassa och a-kassa, omfördelat oräkneligt antal miljoner i skattelättnad för fel grupper och nu står vi i en kris som den här regeringen vägrar att ta i! Jasså bank och finanssektorn fick hjälp - Men ger dom de jobb som krävs? Ger dom den utbildning som kan lindra törnar? Lånar dom ut till människor som ska gå från hus och hem? Nej dom skär som bäst på 'procenten' för att rusta de sina. Jobbsnöret verkar att ha gått av - vad ska vi jobba med?

Den stridssignal detta egentligen innebär verkar gå Borg med riddare helt förbi, den aktivitet som detta utlöst bland fackliga företrädare är ett underbart hälsotecken. En klar chans att kliva fram och ge ord och bild åt vad ansvar faktiskt innebär. Inga tomma ord om utanförskap (låt oss utrota detta missbrukade ord).

Nu kära kamrater stå på er och peka med hela handen i en riktning som är lika gammal som människan själv - solidaritet är ordet sa Bill, ordet är solidaritet i kris sa Bull.

Dom är inte så korkade än då - Bill och Bull menar jag ...

Inga kommentarer: