måndag, oktober 25, 2010

Vad sjutton har dom fått för sej nu?

För mej som inte är medlem i något av partierna S V eller Mp så framstår denna tvekan om ett fortsatt samarbete som rena idiotin!

Jag som står utanför, letar förtvivlat efter ett alternativ till Alliansen, i lägret Reinfeldt har M lyckats gjuta anklarna på de tre andra i betong med kort kätting – Reinfeldts hot om avgång under FRA debatten var väl de tre övrigas förvisning till Nybroviken? ’Stormoderaterna’ är i praktiken ett faktum.

Så ska man behöva höra att de tre tvekar om fortsatt samarbete?

Vem som i första hand leder de sina ur samarbetet framstår för mej lite oklart.
Men några saker som säkert stör Mp är S önskan om att driva ’egen’ politik enligt modellen fornstora dar – vilket S ska glömma illa kvickt! Det kommer inte inom en överskådlig framtid att vara på tapeten!

En annan sak som kan störa Mp är V’s vänsterretorik som ibland luktar oengagerad och platt – byt ut Lars Ohly! V har en hel del mycket duktiga medlemmar som behövs i ljuset.

Det stör S att man misslyckades i valet och en del av skulden lägger man på samarbetet! Låter som dåliga förlorare tycker jag – ett samarbete som dessutom inte ens idag framstår som särskilt tydligt och nu ska man göra en ’Time Out’? Hmmm

Nej för höge farao! Sätt er ned och ta tag i de absolut vidrigaste beslut som Alliansen har drivit igenom under sina fyra år.

- A-Kassan och AF’s passiva agerande – lägg till det - dessa jobbcoacher – varför gör inte AF
det jobbet själv? Varför ge bort 11 400 kronor/arbetslös till en privat coach?
- Utförsäkringen och den förnedring som denna inneburit och kommer att innebära
- Samt brist på ärlighet från Alliansen när det gäller miljöpolitiken?

Dessa frågor brinner och människor lider – då krävs en vaken opposition som med sina stora resurser snabbt kan plocka fram alternativ och leda i bevis att Alliansens politik dels är inhuman men i sin förlängning också dyr för skattebetalarna

Att Mp kan vinna små miljöpoäng i ett samarbete med ’Stormoderaterna’ är kanske sant – men då måste dom samtidigt inse att de bidrar till en inhuman social politik .. och enligt min åsikt så ingår humankapitalet – i miljön

Vem ska jag tro på?

Inga kommentarer: