torsdag, december 18, 2014

KD rear ut flyktingar som billig arbetskraft


Det är märkligt hur KD läser sin bibel - det är tydligt att gamla testamentet är den del som gäller, inget kindvändande här inte! Det lite yngre testamentet där Jesus motsade i princip allt som KD nu framför som sin linje - en linje som är direkt riktad mot flyktingar.

Hur ser bönemötet ut i en KD församling efter dessa besked? Djupare studier i varför guden måste straffa flyktingar?

Det som är helt utanför allt vett är att man pratar om att flyktingar som överlevt ett helvete på hav och gränser - som faktiskt överlevt flyktingsmuggling - dessa smugglarsvin som profiterar på det sista hos desperata - flyktingen ska få mindre för att bli 'motiverade' i ett nytt land - i en främmande struktur - främmande språk - dom ska försöka få 'jobb' - vilka jobb? Vad i helvete ska dom kunna göra dag ett?

KD väljer en friskrivningslinje 'vi har gjort för mycket'. KD's babbel om 'andra länders ansvar' kanske ska börja i hur hela Europa valt bort att vårda sitt postkoloniala ansvar på ett humant sätt. Kanske dags att färga upp hur vi hamnat här?

Så vitt jag vet så ska alla flygbolag fortfarande rapportera att alla ombord har visum dit de vill åka? Hur kan det ansvaret ligga på ett flygbolag - ett ansvar som borde vila på myndigheterna i det aktuella landet  ...

Det ansvar som man kan avkräva KD är att de redovisar hur man ser på avtalen med de nordafrikanska diktaturerna - som mot betalning hindrade flyktingar att nå Europa.

Jesus hade nog slungat sin kätting i många parlament om han sett vad KD idag reducerar 'flyktingar' till. Det är sorgligt - det är som att leva i Pakistan - men slippa vara där - var är människan?

Det är verkligen dags att vi skiljer på invandrare och flyktingar - det är verkligen dags att vi med hjärtat visar vad vi menar med demokrati och medkänsla - det är hög tid att sluta prata om integration - det är dags att prata om människan.

Och vid nästa bönemöte, kära KD slå upp vilken del ni vill i nya testamentet - känn hur enkelt det är att bry sej - hur självklart det egentligen är - att bry sej om människan.

Janne

Inga kommentarer: