fredag, oktober 02, 2015

I USA är vapen en rättighet


Så är det - man har enligt något lagrum i USAs lagstiftning rätt till att som privatperson ha vapen i privat ägo. Att det kostar onödigt många liv verkar inte bry någon i USA - iaf inte på fullt allvar och så ser det tyvärr ut i resten av världen.

Den senaste skolskjutaren har inte mer kunskap om vapen än en IS krigare - båda får sina vapen till 'skänks' - visst det kan i det ena fallet kosta några kronor och i det senare fallet någon timme av träning.

Ingen av dessa två så vitt skilda kan själva konstruera ett vapen som fungerar under en längre tid - men faktum är att båda parter är väl beväpnade och dödar oskyldiga.

Jag undrar bara - lönar det sej å ena sidan att sälja vapen och å andra sidan försöka plåstra bort effekten av de vapen vi säljer? 

Vi i västerlandet sitter på så många stolar - transportörsansvar - fd hemliga avtal med diktaturer om att hålla flyktingar på rätt sida om Medelhavet och nu yrvaket ser våra ledare hål som måste täppas till.

Vad våra ledare ställt till med - det vill de inte prata om - Är det inte dags att våra valda ombud skrapar skiten från brädan och berättar hur det verkligen ser ut?

Det vore uppfriskande om de svarade Hans Rosling och hans 'förlåt' till 80 tusen som lyckades ta sej hit - MEN de som inte kunde resa fritt . varför kan inte våra politiker svara på det?

Janne

2 kommentarer:

Anonym sa...

De som är mot skjutvapenpolitiken i USA
är nog de som blivit ihjälskjutna.
Deras skrik efter att förbjuda lär inte höras.

Politik handlar även om att tysta.
Sådant kan göras även mot sjuka, arbetslösa, genom att
minska eller ta bort alla ekonomiska stöd.

Fattiga i USA hör man inget större väsen av.
Däremot om man är rik och har makt
som Donald Trumph då kan man snacka både vitt och brett och definitivt utan hänsyn.

Jan Paimo sa...

Jag kunde inte ha uttryckt mej bättre än du Anonym

Janne