tisdag, september 22, 2015

Två bolag ägda av oss - bråkar med varann?


Jag citerar Expressen: "SVT Nyheter Västerbotten följde med tåget mellan Umeå och Luleå. Men efteråt hotade SJ att koppla in jurister om kanalen sände inslaget från tåget, enligt SVT."

 Sen hänvisar SJ till att andra resenärer ska få säga sitt - men är det verkligen hela sanningen? Det verkar trots allt vara så att få 'andra' resenärer hade något att invända och ingen i tågpersonalen tvingades in i bild. En del tiger i bänken, det kanske fanns motstånd på tåget mot att filma - så där får SJ lite sympati för sin åsikt.

Det andra perspektivet är där vi förväntas ta ställning till det SD vill kalla 'massinvandring'.

Kanske just de här bilderna kan skapa något nytt? Kanske flyktingar kan bli personer som oavsett sin förmåga i vårt samhälle har all rätt till skydd - för att de är människor och skyddslösa. Ställ dej själv i de skyddslösas hörn och tänk efter.

Jag tycker att vi ur ett demokratiskt perspektiv måste få alla bilder som speglar det vi ska ta ställning till - hur ska vi annars kunna ta debatt med de som tex gillar 'Ungersk taggtråd'?

Som intäkt för min åsikt tar jag följande citat:

"SVT Nyheter Västerbottens ansvariga utgivare Anders Bäckström motiverar varför materialet sänds:

– Det här är historiskt viktiga bilder som visar den största flyktingströmmen genom Sverige i modern tid, säger han och fortsätter:

– Att inte visa vardagen för de här drabbade människorna vore djupt olyckligt."

Den svenska regeringen har inga tydliga visioner - men samtidigt full tillgång till historien - de hemliga avtalen som EU träffade med diktaturerna innan den arabiska våren och som resulterade i transportörsansvaret för flyg färja och buss - du som transporterar kan vid vite om ohemula pengar få betala för individer som saknar visum in i EU.

Detta gäller fortfarande - så snacket om lagliga vägar är tomt prat - under tiden dör människor i engångsbåtar ...

Må den som är oskyldig kasta första stenen


Janne

Inga kommentarer: