söndag, september 13, 2015

Ungersk taggtråd


Jag tycker att det här är en varningsklocka om vart vi är på väg och ofta överträffar bilden alla ord som kan sägas. Sen kan jag undra vad alla ungrare tycker om frihet - de som lyckades fly 1956 - var är deras röster idag? De finns mitt ibland oss!

Janne

7 kommentarer:

Sven Ab sa...

Ungrarna som kom hit 1956 är inte kvar i Ungern. Vad menar du?

Orban som har makten där har på ett föredömlig sätt visat att Schengenöverenskommelsen kräver att EU:s yttre gränser bevakas.

Han höll dem kvar. Det var fel.
Han lät dem åka vidare. Det var också fel.

Fråga dig istället varför Sossarna håller på Dublinförordningen gentemot länder som Danmark och Ungern.
Ni kan väl inte tvinga på andra länder ert eget sinnelag.

Anonym sa...

Den som söker medlemskap i en förening enbart för att åtnjuta förmånerna, och som sedan duckar för åtagandena, skulle jag inte vilja ha som medlem i min klubb.
Ingen behöver den sortens "vänner"....

/Bosse

Sven Ab sa...

"Den som söker medlemskap i en förening enbart för att åtnjuta förmånerna, och som sedan duckar för åtagandena, skulle jag inte vilja ha som medlem i min klubb.
Ingen behöver den sortens "vänner"...."

Om det är din klubb kan du välja medlemmar. Är det inte din klubb kan du välja att inte själv vara med.

Ungern har historiskt varit härjat av muslimer just från det område som flyktingarna kommer. Visa lite empati för tusan.

Anonym sa...

Men Ungern har valt att vara med, och kassera in fördelarna.
För övrigt duckar man.
Bedrövligt att en sådan stat beviljats medlemskap...

/Bosse

Sven Ab sa...

"Men Ungern har valt att vara med, och kassera in fördelarna.
För övrigt duckar man.
Bedrövligt att en sådan stat beviljats medlemskap..."

De gäller väl isåfall inte bara ungern utan alla östeuropeiska länder.

Anonym sa...

>> De gäller väl isåfall inte bara ungern utan alla östeuropeiska länder. >>

Ja, självklart gäller det fler stater.


/Bosse

Jan Paimo sa...

Sven - jag tror du förstår - men för att vara tydlig: - Folk som själva levt under förtryck och fått hjälp borde bära med sej en känsla som föder en vilja att bistå andra - men så verkar inte vara fallet i Ungern. De som flydde -56 kanske är tillbaka - de som inte flydde och blev kvar kanske har än större anledning att fundera över tingens ordning?

Sen är EU en 'förening' som blivit större pga viljan att skapa en union som ekonomiskt skulle kunna ge USA en match - fredsidealen är sedan länge på soptippen - därför och kanske av fler skäl, så granskas inte ansökande medlemmar ända ned i hårbotten. För varje ny medlem kan man kanske konstatera att 'gruppdynamik' och allianser förändras - det är naturligt men ingenting man förutsåg när Al-Assad började öva prickskytte på fredliga demonstranter - EU knep käft så även USA, Ryssland har sin biljett till Medelhavet i Syrien och Kina agerar med stilla och försiktig ekonomisk imperialism - nåde det som stör deras pragmatiska syn på världen.

Nu är det en kris som orsakats av den Arabiska våren - glöm inte att transportörsansvaret kom till samtidigt som länderna (dikaturerna) söder om Medelhavet träffade avtal med EU om att stävja flyktingströmmar. Så gick proppen ur och det som borde varit sanning för kanske 60 år sedan är sanning idag - människor var de än finns vill ha ett drägligt liv - får dom det med oljefatsbomber i skallen?

Janne