torsdag, oktober 08, 2015

KD - vilket testamente lever ni efter?


Jag är inte förvånad över att KD försöker hitta sin profil där de ska kunna knipa röster bland de oroliga - men att man så öppet pratar om krishantering när det kommer till flyktingar, är både osakligt och som taget ur gamla testamentet - slå ihjäl filisteerna - rädda oss.

KD har mest att förlora på att DÖ 'dör' - Alliansen bygger på att man överlever som opposition och att man har en lika gemensam politik som man hade i badtunnan i Västerbotten. Sen att enskilda politiker inom K(S)D harmas över att S + Mp ibland med stöd från V - inte är borgerlig politik - det ingick väl i paketet för att INTE förlama riksdagen med SD på den andra sidan av vågen? Så lite nutidshistoria vore ju lämpligt att även KD stod för.

Jag tror och det är min stilla tro - att S Mp och V vässar sina pennor och faktiskt börja preppa för nästa val (men bada inte!) - livet i 'dödsskuggans dal' kräver att man ger nya bilder, nya visioner och ingjuter en tilltro hos oss som ingår i valmanskåren - det handlar inte om kris.

Kriser kommer alltid att finnas - det är vad som kommer efter krisen som jag funderar över - jag undrar om KD enligt nya testamentet kan förbise att  det nya testamentet slår fast: 

'Behandla andra som du själv vill bli behandlad' eller är flyktingar vår tids filisteer enligt det gamla synsättet?

Janne

2 kommentarer:

Jonny sa...

KD kommer att vinna röster från hela alliansväljarkåren om de ser till att inleda avskaffandet av den odemokratiska DÖ.

Vem vill efterlikna den kristne guden ? Han som mördade nästan hela mänskligheten och stora delav av djurlivet ...

Jan Paimo sa...

Vill man skapa osäkerhet och slippa ansvar så har KD gjort precis rätt - man har lyckats med mer än råge och som det lilla parti man är så slipper man ansvaret - det får M ta. Plötsligt är det så att de historiskt ideologiska fienderna (S och M) är tvungna att lösa problemen och se till att vi har ett parlamentariskt läge där landet fortfarande fungerar - Jonny du är bra rolig om du tror att det här handlar om brist på demokrati. Det handlar om något helt annat - att fåtalet ska ha rätten att skjuta andra i foten - majoriteten ska utforma politiken och klickar måste skapa opinion för sitt till nästa val - antar att du längtar?

janne