onsdag, februari 08, 2017

Det är svansen som biter demokratin i hasorna
Jag kan förstå medialogiken där man med feta rubriker slår upp att den och den enskilda politikern har gjort det och det - i sanning nödvändigt. Men det viktiga Expressen gjorde var en kontroversiell granskning av näthatet 2013 - där man med kanske metoder som kan diskuteras drog fram mörka krafter på högerkanten till allmän beskådan. Den här anonyma mobben riktade sitt osakliga hat mot flyktingar och invandrare - särskilt muslimer.


Denna lovvärda granskning plockade fram ett gäng troll i ljuset som def inte kan sägas vara unga arga män utan utbildning - hela skalan av människor förlorade plötsligt sin maskering - bra! (Jag hoppas de idrottsintresserade förlorar sina masker i en snar framtid).

Personligen gör jag skillnad på invandrare och flyktingar. Invandrare måste ansöka om arbets- och uppehållstillstånd - invandringen är reglerad. Flykting är man när man hotas av krig och/eller förföljelse i sitt hemland.
Det är två helt olika grupper - Sverige har i praktiken urholkat asylrätten för flyktingar med hänvisning till det stora antalet som påstås välla över vår gräns - det känns väl så där frächt ... 

PK och den relativa verkligheten
Det man ofta hör från de som skriker inne i sin offerkofta, är att media inte rapporterar hela sanningen och bara sanningen. Men media har den goda smaken och den självklara uppgiften att dels bedöma sanningshalt och relevans för ett allmänintresse. 

Ta den där revisorn som exempel, skrev falskeligen på en 'vattnad' årsredovisning - är kön i en tid av hen ens relevant? Är färgen på huden avgörande? Ålder? Religion? Nej där håller nog trollen med - men är det en shoplifter på ICA, nära ett asylboende - då djävlar ska allt fram och statistiken ska bli mer finmaskig så vi kan utvisa fler ... 

Man kunde önska att de som vill riva sönder det politiskt korrekta - kunde ge en mer nyanserad bild av den sk verklighet de påstår sej beskriva. De anti PK som på sina barrikader ropar ut hur förljuget allt är, borde vara mer noga med fakta och sluta gömma sej på div hatsajter - delta öppet under sitt egna namn. Propaganda och drev är inte det som för samhället framåt - all utveckling sker i små steg och är det så kallade PK samhället så helt åt skogen, så vinner en dag de som sett ljuset ... Men det är inte demokrati som denna svans vill ha - vad de får - borde de fråga sina döda förebilder - Stalin, Hitler och Pol Pot ( Saloth Sar) - kanske de själva vid besinning med egna barn på väg ut i livet, som i sin tur har egna åsikter - blir offer på samma sätt som så många blivit i diktaturer?

Det tysta mandatet
Jag är mindre oroad av SDs 'stöveltramp' i de olika parlamentens korridorer (riksdag, kommun och landsting) - där måste de hålla sej själva hyfsat i hampan. Men även dessa säger att man ska komma tillrätta med medias falska rapportering, väl vid makten ska 'sanningen' prioriteras, kulturen ska spegla de sanna svenskarna, utvisningar skall kunna ske utan hänsyn för den utvisades egna säkerhet osv osv. 

Signalpolitik är vad detta kallas - även om jag personligen avskyr ordet, så inser jag att det finns laktmuspapper på gatuplanet som suger upp just nyckelord och avsvär sej allt personligt ansvar för sina senare handlingar - det är tex för allas vårt bästa de bränner flyktingförläggningar. 
Att det ur ett rättsligt perspektiv är mordbrand - skiter dessa element helt och hållet i. Enligt mordbrännarna är tydligen flyktingar inte människor? De ställer sej inte heller till förfogande för en granskning av oss i PK samhället - blyga? Tycker mordbrännarna att lagen ska ändras så vissa 'människor' ska kunna dömas till bålet?

Vem är svansen
Det är i sanning svårt att se vem som är 'svansen'. Det kan vara hen som på lunchen tycker att 'det gått för långt'. Vi måste skydda oss mot - vi vet inte vem - dom har en annan agenda osv.

Dock akut är jag mest oroad över organiserad brottslighet - knarkligor - människohandel - vapenimport - falska mediciner mfl områden som lockar driftiga entrepenörer som även med begränsat intellekt och litet kapital - snabbt kan hitta sin marknad. Även här är våld ett knep att hålla kvar medarbetare - lojal ska man vara. Vi ser Malmö Göteborg Sthlm mfl städer som kanske snart förlorar sin kamp mot 'lojala' vettskrämda underhuggare - vi i PK samhället ser inte vådan direkt i vår egen krets. Men en dag är en närstående där och du som valt att bara köra för fort - är hotad av krafter som vårt rättsväsende har allt svårare att stå emot. 

Jag är samtidigt oroad av grupper som Nordiska motståndsrörelsen, en tydlig svans till SD - de är kanske att betrakta som svansen på svansen - men de bidrar till att tvinga fram en radikalisering även högre upp i näringskedjan. 

Här är det uppenbart att hot är en del av strategin - våld en självklar del i budskapet. Demokratiskt? Nej det är det så klart inte - det är heller inte tanken med fascism

- En stark ledare och ett underordnat folk - skär bort bölden så blir de som får leva, lyckliga i alla sina dagar i en värld befriad från allt som stör - fel kultur - fel religion - fel sexuell läggning. 

Jag tror det är dessa tre kriterier uppfyllda, som skulle få en nazist att sova gott om natten? 

Du som är nazist kan väl delge mej din våta dröm och gärna vad jag har för framtid i ditt samhälle? (Kan ju påminna ev volontärer till uppgiften som ska omvända mej - jag är redan mordhotad - och svartlistad som landsförrädare). Sen kan dessa volontärer även fundera över hur människor från Kina (även med svenskt pass) kidnappas och fängslas - Kineser som 'tror och svurit ed' för sitt parti plötsligt försvinner - du lille gris kan bli en av dem - du vet redan nu hur jobbigt det är med paranoida 'kamrater' som lyssnar till allt du säger?

Klart är det dock att vissa element suger upp nyckelord - nyckelord som ramlar ur de dresserade SD politikernas mun - dessa element går till egen handling och då utan partiflagg - men i en form av ett tyst sanktionerat agerande. Innan SD,  blev inte invandrare attackerade på samma sätt som de blir idag - rena rasistiska våldshandlingar och mord synes mej ske oftare idag - än innan SD nådde riksdagen? 

Är det en PK åsikt från min sida eller är det bortom allt tvivel? Ja sånt får Jerzy Sarnetski med fler reda ut - de står bortom PK och Nazister. Jag tror faktiskt att även trollen gillar vetenskap - men oftast när den bekräftar deras egen sanning - rasbiologer forskade - de hade fel - deras arbete på sin tid upphöjdes dock till just 'vetenskap'. Borde inte ni i era förtvivlade koftor fundera lite över hur det ni tycker ska kunna tas emot - finna sin plats hos 'verklighetsresistenta' som tex mej - det finns ju fler än jag? Vi som inte tycker som er är fler - ska ni skjuta 74 procent av befolkningen? Jävla jobbigt ... 

Moderaternas omsvängning
Jag är inte förvånad - tidpunkten är det som förvånar mej. Jag har haft på känn att M vill gå den här vägen. Det jag trodde var att M stilla och lugnt skulle förhandla under täcket - visst - tvåsamt. 

En sorts otrohet för att man inte fick det man behövde hemmavid. Nu går AKB ut med sin otrohet öppet och säger till hela svenska folket - jag får inget hemma! Lite klantigt ... hon kunde i lönndom lyft lite på täcket och släppt in någon annan i värmen och ingen hade vetat ... Det hade fortfarande varit alliansen. 

Om man tittar på vad AKB faktiskt gör - hon blir en del av bränder på flyktingboenden. Visst SD svär sej fria och utesluter vissa av sina ombud (senast tre)  i parti och minut - men det är för orden man utesluter ombud - inte för det de faktiskt tycker - AKB hamnar oroande nära åsikten - inte orden.

Fler djuplodande granskningar
Jag längtar efter att tex TV4 fördjupar sitt arbete med en reklamfri form av 'Kalla Fakta' - det behövs även kommersiella försvarare av demokratin och varför inte en webb baserad variant?

Public Service är ifrågasatt - av mej - men även av anti PK folket - ta striden - varför ska jag annars ens fundera över att betala licens? Vi behöver gräva - vi behöver inte bara snabba sammanfattningar och statusuppdateringar - jag tycker PublicService ska flytta bort från Twitter och FB - varför är ni där? Skapa en egen plattform!

Sen drömmer jag om att alla mediaföretag som tror på demokrati kan skapa något gemensamt där sk fakta bryts mot andra sk fakta och där källkritiken är helig - den dagen den glädjen.

Egen läsning

Janne

Inga kommentarer: