söndag, januari 29, 2017

Trump - Djingis Khan eller Röda khmererna - välj själv


- Inreseförbud
- Murbyggande
- Putinkrameri
- Stopp för federala medel rörande födelsekontroll
- Stopp för information på federala WEB sidor ang miljö
- Begränsad insyn i nationella säkerhetsorgan
- Begränsa medias insyn
- Utser extrema medarbetare
- Starkt konservativ ny domare i HD
- Ytterligare anslag till militären
- En ensidig USA plan för att krossa IS
- Fängelser i andra länder
- Släpper Israel fritt utan avtal med Palestina
- Bryta avtalet med Iran

Listan kan bli längre - ingen tvekan om att mannen som i röstetal 'förlorade' valet men vann elektorsrösterna - rusar fram i sitt beslutsfattande med en skrämmande fart.

Han delar inte bara sitt eget land - även världen.

Efter tuffa presidentval så brukar USA enas bakom den vinnande presidenten - tonläget går ned - men den här gången skiter vinnaren i alla sina opponenter - han sitter i sitt gyllene torn och bryr sej noll om de som har en lite mer nyanserad åsikt än mogulen själv. Man kan faktiskt tro att han är en reinkarnation av Djingis Khan - bränn allt utan att veta vad som bränns - bara det brinner 'där borta'. Det som går förlorat är mer att likna vid vad IS åstakommer i Phalmyra - ta död på historien.

Trump är inte en president - han förlänger bara sitt eget organ in i en offentlighet där han inte hör hemma - en besinningslös självälskande idiot som hellre ser världen gå under än släppa sitt falska men polerade - är det mässing? ... och tar sej rätten att kalla det vackert. Inte ens för hans egna väljare kommer det att bli vackert - kanske början på ett nytt inbördeskrig på mark där Trump troligen inte vill ha krig - på egen mark hemma i USA.

Det är inte bara latinos som känner sej hotade - svarta och alla som vågar tänka i mer än två steg känner hotet från Trump - hans administration börjar likna en modern tappning av de Röda khmererna i Kambodja ...

Hur ska världen reagera?

Personligen tycker jag världen är för återhållsam - 'oro' är inte ett svar på denne dåres nedmontering av allt som hänger ihop med en gnutta eftertanke.

Nej Trump driver vidare sitt eget imperium men nu med världen som sin scen - till förfång för fred miljö och avspänning - och detta trots att Donald Trump var uträknad av sina banker - de ångrar förhoppningsvis sitt val idag.

USAs avgående ambassadör i Sverige, med rötter i Iran skrev på twitter  - jag citerar DN:
”Jag skulle inte ha fått sätta min fot i USA. Inte den vision som våra grundare hade i tankarna. Inte Amerika”.

Min spontana tanke  - kräv nu visum av varje medborgare från USA som vill resa in i EU - men det är att spela idioten i händerna tänkte jag sen - men vi kan väl fördröja lite? Ställ frågor till medborgaren från USA - de som vill resa in i Europa:

"Vi måste undersöka om du har kopplingar till abortmotstånd?"
"Vi vill veta om du är för etnisk rensning i USA?"
"Tycker du att USA ska betala sin del till FN?"
"Är det OK för dej med utomrättsliga avrättningar av amerikanska medborgare?"
"Hur ser du på handelshinder?"

Osv - det finns tusen frågor där USA under lång tid som nation fått glida förbi som varande dominant makt. - visst de flesta från USA är vanliga vettiga medborgare - precis som de som med visum vill resa in i USA - så är det - men de från USA som reser hit skulle komma tillbaka framför 'Trump Tower' med frågor - det gyllene tornet som ska göra allt vackert igen - med frågor som inte skiner i äkta guld.

Janne

Inga kommentarer: