tisdag, januari 17, 2017

Vården i Sthlm


Peter Carpelan (M) är naturligtvis ansvarig tillsammans med övriga landstinget för vad som händer i sjukvården - Vad ska vi annars ha Sthlm läns landstinget till? varför ska Peter Carpelan annars sitta som politiker i Landstinget?

Vill Peter Carpelan förstatliga sjukvården och börja arbeta istället? Danderyd sjukhus lär inte erbjuda dej ett nytt jobb.

Problemen i sjukvården är inte nya - vården har allvarligt tappat mark sedan krisen i början på 90-talet. Någon återställare har aldrig kommit. Kritiken mot sjukvården har gått i vågor och omfattar alla vårdområden akutvård, BB, äldrevård, primärvård, psykiatrin och alla specialområden - över hela landet - den sista livlinan är på väg att gå av och Peter Carpelan har inget ansvar i sitt eget landsting?

Är inte 'vården' det sista hoppet i ett samhälle där allt fler ser hur samhället slås sönder? Då känner iaf jag att Peter Carpelans besök på Danderyds sjukhus borde gett annat - betalade han för det fika han bjöds på?

Besökte han avdelningen specialiserad på sjukdomar i lungorna? Nej det gjorde han inte - där på den avdelningen kommer det att finnas 4 av 13 sjuksköterskor kvar inom mindre än 2 månader. Vet du det Peter Carpelan?

En avdelning som dessutom förvandlats mer till en allmänavdelning - än en specialicerad - pga konflikter så försvann en ledande läkare på just lungrelaterade sjukdomar.

Visst specialist läkaren ställde krav och avskydde att vissa andra läkare tog ledigt för att tjäna pengar i Norge - i mina ögon sa den ansvarige läkaren rätt sak - var ska kraften läggas? Vet du det Peter Carpelan?

Denne specialist fick foten och ingen kan fylla hans plats - samtidigt har ledningen på Danderyd svartlistat denne kvalificerade läkare - så han är lika arbetslös som nyanlända från Syrien - bra?

Vad tycker du Peter Carpelan? Så de politiker vi väljer har inget ansvar inom det ansvarsområde där du blev vald?

Så Peter Carpelan - vad ska vi ha dej till? Du föser ansvaret på andra - eller! Tänker du kliva fram och bli lite progressiv - rikta kraften framåt med kunskap av nuet och vågar blicka bakåt till 90-talet?

Det här är min önskelista:
 
- Att politikerna inser sitt ansvar:
  - Följer upp statistik,  ser på planering vad avser - då - nu - sen. Vi vanliga kallar det planering.
 
Som politiker måste man våga ha visioner - våga se vägar framåt - deklarera prioriteringar och ställa krav ... men för att hamna där krävs kunskap om strukturer:
- för många chefer?
- för många chefer utan makt?
- konflikter?
- särintressen?

För att ens vara nära verkligheten så borde just ni i landstinget  fundera över hur man löser personal konflikter innan konflikter slår sönder effektiva vårdteam.

Nu är landstinget redan för sent ute - var är du Peter Carpelan? Att du ens gjorde ett besök är märkligt - du som politiker vill inte 'rota' i det sjukhusledningen gör - varför ska vi rösta på dej  - Peter Carpelan?

Du ingav falska förhoppningar och för några dagar sedan dog en patient i korridoren - en man och han låg där i 24 timmar - vad jag förstått var det vaktmästaren .som frågade vart döingen skulle ..

Jag bryr mej inte och inte du heller.

Janne


Inga kommentarer: