fredag, januari 20, 2017

Lotta Gröning - använd dina ord


Om politik ska vara underhållning så är det underhållande att moderaterna i klassisk konservativ skrud kliver fram som de nu gör och släpper arbetarrollen - kvar vid sin läst som man brukar säga.

Tyvärr står de inte på scen och byter från overall till tidsenlig kostym för ett styrelsemöte.
Men menar de allvar med att vara en del av alliansen så har de inte förankrat sitt senaste utspel i den gamla badtunnan. Tydligt är att alla fyra retoriskt under mellanvalsperioden pratat om att profilera - hitta sina frågor osv. Sen ska man innan nästa val mötas och ge besked om ett gemensamt alternativ - blir det så?

Anna Kinberg Batra har tappat bort all profil i försöken att styra moderaterna tillbaka i tiden - de 'ny-nya' moderaterna - det nya arbetarpartiet ska återgå till det gamla konservativa - söka sina röster på Östermalms bakgårdar med gamla slagord - upprepa sin tid som ett högborgeligt alternativ - ilsket gnällande över att rika människor tvingas släppa smulor över de fattiga - de fattiga borde väl anstränga sej mer? Arbetslinje - låter mer som en marschorder i mina öron - marsch mot den late och ge den rike det den bekomme.

I mina ögon är Moderaterna värre än SD - SD påstår sej iaf försvara den lilla människan - jobben till svenskar - kulturen - hela skiten ska främja Sverige. SD är tydliga...

Anna Kinberg Batra vill inte sluta där - är du inte med på banan - så har du inte ansträngt dej.  Anna Kinberg Batra vill sänka skatter - jag vill gärna betala minst i skatt - men försvinner sjukvård och allt annat som vi gemensamt behöver - kan man sänka skatt och löner?

Moderaterna vill inte ens i sin egen hemkommun Danderyd se hur illa det är med sjukvården - så illa är det i alla stora städer runt om i landet - sänka skatter?

Alliansen sänkte skatter i rekordfart och det omfördelade rikedom - kanske inte i klass med Bildts numer berömda omfördelning av ekonomisk kraft under 90-tals krisen - då stora svenska bolag tjänade mer pengar på att spekulera mot sin egen valuta än de gjorde på egen produktion.

Det vi ser är växande klyftor och en större hopplöshet - vem ska kunna ta sej fram i detta nyliberala samhälle - för jag inbillar mej inte att Sossarna ska se sina egna rötter som en kraft att använda - något som kan få samhället att sluta sej samman. Tyvärr är S med i tävlingen om det nyliberala idealet - tyvärr.

Istället för att glädja dej åt friska fläktar i ett kåseri borde du Lotta Gröning använda dina rader till lite djupare begrundan.

Vi står inför ett samhälle som sakta men säkert bryts sönder -  pga våld och socioekonomisk ojämlikhet - dessa två kunde hamnat i samma mening - men det vore inte rättvist mot de som bor där de bor. Det bor fler framsynta i den meningen som söker en mening i det svenska samhället.

Lotta Gröning - glo inte i egensyfte på en 'frisk fläkt' för att du  nästa vecka ska kunna skriva ännu ett kåseri om den verklighet vi svenskar nysvenskar och flyktingar tvingas leva i - lite mer medkänsla tack! Väg gärna in lite konsekvenser.

Janne

Inga kommentarer: