torsdag, januari 26, 2017

Anna Kinberg Batra - Vad kostar makten?


De nya moderaterna snodde en del av retoriken från arbetarrörelsen, alla skulle med (men dock  inte de utförsäkrade och arbetslösa).

I praktisk politik var de nya moderaterna 2006 i stort desamma som de gamla.

Idag är det tydligt att de nya moderaterna återvänt till sin gamla retorik och borde rimligen stryka ordet 'nya' då det enda 'nya' är att man bytt tillbaka till det 'gamla'?

Det nya idag är inviten till den bruna sörja som SD faktiskt är. Den bruna leran vill tydligen AKB (Anna Kinberg Batra) vara med och vältra sej i - eller? Det lilla man kan utläsa av utspelet är som att tvingas spå i kaffesump eller tolka Donald Trump.

Svinaktigt.

But there is no such thing as a free lunch.

Då Alliansen hade badat klart i sin tunna och Fredrik Reinfeldt klev nybadad fram som den självklara ledaren för Alliansen 2006, så gick det sen som på räls och det var Reinfeldt som höll i taktpinnen. Besluten efter Alliansens valseger forsade fram i samma takt som de idag gör i Vita Huset.

Ut med 'barn' med badvattnet och eftertanken gick samma väg - in med bortre parenteser - underkänn läkares bedömning av sjuka - tvinga in människor i meningslös sysselsättning och ge AFs pengar till coacher - ge pengar till trefas anordnare - inget jobbskapande - men lätta på skattetrycket för de mer bemedlade i alla steg man bara hinner med innan någon blir nykter.

ABK badade inte i tunnan - men hennes parti tappar idag och partiet är inte i takt med sin partiledning.

Makten har ett pris - precis som lunchen. Moderaterna är försvagade, Kd är försvagade, L står och stampar - det enda parti från badtunnan som faktiskt går framåt är C.

Då gör AKB sitt maktutspel i hopp om att tvinga med sej resten från tunnan (jag är inte förvånad)

 'man kan inte blunda för ett av åtta partier i riksdagen' säger ABK

- som om vi andra bara sett sju?

Helt sant AKB - vi har alla både hört det mesta SD förespråkat och sett vad de gjort på gator och Nybroplan i Sthlm - men att sluta blunda (om det är vad du gjort fram till nu) betyder inte att man måste samarbeta med ett parti vars svans gärna spöar utrikesfödda och bränner flyktingförläggningar?

Är det makten moderaterna vill komma åt till vilket pris som helst? För maktens egen skull? AKB vill uppenbart bli en stark ledare i ett toppstyrt parti - kommer inte makten till moderaterna så åker hon ut. På den punkten har moderaterna alltid varit utan pardon.

Moderaterna representerar ingenting nytt i svensk politik - de är faktiskt den gamla - men ack så verkliga faran - en fara som skapar tudelning av samhället och en stämpel som Alliansen så starkt ville få bort år 2006 - utanförskapet - det permanentas med moderat politik i samverkan med SD.

SD bjuder inte invandrare på lunch ...


Janne

Inga kommentarer: