onsdag, mars 22, 2017

Lööf vill underminera Sossarna



Det ska Centern lyckas med genom att angripa enskilda delar i regeringens höstbudget - målet är att hindra förslag som innebär skattehöjningar.

"Det här är ett snabbt och effektivt sätt att plocka bort skadliga skatter" säger Per Åsling C.

Det är självklart att de fyra inom alliansen vill profilera sej som enskilda partier inför nästa val, samtidigt påstår alla fyra att de tror på sin Allians. Centern glider just nu fram på en varm luftkudde i opinionen och verkar fortsatt stiga uppåt. Samtidigt sjunker KD i en kallgrop och studsar runt under 4 procent - nästan så de skrapar i backen. Moderaterna går inte bara kräftgång - de förlorar fortfarande väljare till SD.

Sifo mars 2017
"Vilket parti skulle du rösta på i riksdagsvalet om det vore val i dag?". Frågan ställdes till 1 944 personer under perioden 6-16 mars 2017.

S: 28,7 (+1,2)
M: 18,4 (—2,0)
SD: 16,7 (—0,1)
C: 14,2 (+2,4)
V: 7,1 (+0,2)
L: 5,7 (+0,1)
MP: 4,5 (—0,4)
KD: 2,8 (—0,8)

Nå - mätningar av det här slaget säger inte allt om dynamiken i politik. Jag var förbluffad över Ms försök att bli 'bättre nationalister' än SD, genom att man dels har tagit upp en retorik som luktar gammal skåpmat från den tid man hette 'Högerpartiet' och i samma andetag påstår att SD inte är behäftade med någon brun smitta. M påstår att man kan samtala med ett främlingsfientligt parti och ta stöd av dem för att fälla regeringen - ja då försöker man faktiskt vinna på SDs egen hemmaplan ... dumt!

Jag tror M har fått SD att rusa - det AKB åstadkom var att bidra till bilden att SD är rumsrent och är ett parti som håller sej till fakta - inte har samröre med hatsiter - håller rättsväsendets principer högt, även mot de egna dikesåkarna ... *suck*. M har gjort sej själva en björntjänst och framstår mest som luddiga och sluddriga i sina argument.

Annie Lööf seglar på sin kudde och det verkar vara en stor dos med lustgas som ger henne kraft till hennes svingar mot regeringen. Någon egentlig sakpolitik presterar inte Centern och precis som partinamnet antyder lyckades man centralisera mejerier, slakterier osv redan för 30 år sedan - det är nog storstadens triviala problem som fångar Cs uppmärksamhet mer än att 'hela landet ska leva' - undrar över proteinvärdet i de dekalerna?

Jag tvivlar på det kloka i hennes mästrande i ett parlamentariskt läge där hon å ena sidan vill hålla liv i Alliansen och samtidigt skapar osäkerhet både för sin fyrklöver och hur landet skall kunna regeras i någon riktning alls ...

Det är inte sakpolitik som driver något borgerligt parti idag - det är återigen triangulering som gäller - nå bästa möjliga position inför valet 2018. Det märkliga i detta positionssökande är att alla medverkande inte inser att även SD står på scen - de sk sanningssägarna 'Vad var det vi sa' hör man i varje refräng - men glid ni runt och tro att så länge SD är mindre än resten så händer inget - så är det inte - hur många ur SDs svans har inte hjälpt till med mordbränder och hat på nätet? Växer SD - så växer svansen ... kallas morgonluft.

Vore det inte god smak av Centern att sluta raljera och istället börja bevisa att Sverige kan fungera i ett oklart parlamentariskt läge? När lustgasen tar slut för C så kanske Jimmie är den som snor hela tuben ...

Situationen inom vården är alarmerande - skolan fungerar inte - polisen flyr sitt yrke - gängkriminalitet som utraderar stora grupper - Allt fler larm om mutkolvar i miljardklassen - flyktingar drunknar i Medelhavet - EU är på väg att tappa sin själ - Brexit - Trump och IS ...

Enligt mej så måste vår riksdag sluta att käbbla - man ska tala mer om det samarbete som faktiskt finns mellan blocken och mindre om sina egna små profilerande hjärtefrågor - annars riskerar ni att sitta i knäet på pojken som var rädd för den ende invandraren som gick i samma skola som honom.

Jag vill ha ett inkluderande samhälle där det finns visioner. Inte en enda övergripande sådan har jag sett från borgarna - men man tar sej rätten att var och en hacka köttet ur de som man släppte fram att bilda regering.

Det hade varit bättre med nyval istället för DÖ - då hade SD fått det inflytande som ni alla är på väg att skapa inför valet 2018 - nöjda?

Janne

Inga kommentarer: