måndag, mars 13, 2017

Slutspel i SHL och experterna byter fokus?
Nu har vi trampat oss igenom en grundserielunk där 'experterna' värnat om skallen på alla spelare i alla lag - inga hjärnskakningar ... inte bara det - de 'spelförstörande' momenten skulle stävjas med kraft - hakningar efterslängar mm. Experterna hyllade spelet - inte de där individerna som förstörde - de som filmade - de som slashade - de som i alla situationer ryckte i motståndaren - det spelet skulle bort.

Allt talade för ett spel där 'spelet' skulle få prioritet - det kreativa sportsliga skulle vinna mot isens huliganer. Experterna höll från dag ett upp sina heliga mantra i grundserien för ett konstruktivt spel som skulle gynna idrotten hockey och prioritera det 'intellektuellt strategiska' i en av de mest komplexa lagsporter som just nu har större publik än mellandagsrean - men hur ser det verkligen ut?

Nu är slutspelet här - en expert tex tycker att hemmalaget ska sätta press på domarna? Spelar domarna i hemmalaget - allvarligt? Menar experten att det verkligen är bra för sporten att hemmalaget kan påverka de som ska se till att spelet är rent och följer samma regler som i grundserien?

Nu är vi där - slutspel och ribban sänks - någon dimmar ut texten i regelböckerna - vem dimmar?

Svårt att se att hands i fotboll inte är hands, för att det råkar vara en cupfinal - regelbrott är regelbrott oavsett var i serien man befinner sej - eller tycker du att domarna ska blunda?

Jag är verkligen förbannad på hela hockeykollektivet - experterna, domare och spelare - ni sänker värdet på den idrott jag själv hyllar så högt. Ni måste ställa er upp och hålla fast vid den regelbok som ni faktiskt spelar efter - i grundserien ...

Det finns idag en regelbok - ni måste revidera den om ni vill ha annan hockey - men se för faan till att den ni skriver överlever förbi ett slutspel och en final. Den ska gälla hela serien - även förbi ett slutspel.

Svensk hockey behöver konsekvens från dag ett till sista nedsläpp i finalen - ni experter som hyllar stämningen i ett slutspel borde hylla det som görs i grundserien och inte bidra till 'skador' i ett ovårdat spel i slutspelet?

Varför annars ha regler? Vems regler?

Jag hör just nu att 'experterna' inser att det borde varit avstängning - visst ... Regelboken? Vilken?

Janne

Inga kommentarer: