söndag, april 02, 2017

Nyval är inte lösningen - tyvärr kanske konfliktytan blir tydligareJag vill inte ha ett nyval - av tusen anledningar och den bärande anledningen är att man som väljare ska kunna se den politiska riktningen oavsett det parlamentariska läget. Den som har makten vare sej i minoritet eller majoritet ska kunna föra sin politik utan att en opposition skickar in div preppade 'direktiv' bara för att lamslå den verkställande makten - det blir tunt och förvirrande.  

Vems politik för man? Vem vinner på kaos?

Ingen önskar det parlamentariska läge som är nu - men alla utom just SD vill att SD neutarliseras - så säger iaf alla de andra sju - regering och opposition - samtidigt som Högern gläntar på dörren och bjuder mer eller mindre in SD i rummet för förhandlingar - de förhandlingarna kan vara långt gångna bara SD lovar att hålla käft om vilka köttben SD får i ett framtida val ... 'Snälla SD - stör inte förskjutningen av den politiska skalan' är väl Högerns budskap till SD? 

Sossarna tar inte konflikten - man förvaltar - finns inga nya visioner. Visst - några marginella skatteökningar - men inget paradigmskifte - ingen ny politisk scen där vi pratar om mål och mening.

Det är självklart lättare att ta konflikt där det finns tydliga skillnader - men det gör det inte idag - det finns inget riksdagsparti som ställer upp och presenterar planer för mer än innevarande mandatperiod och det gör man helst i vaga ordalag. 

Alliansen behöver 'rekunstrueras' - Andra sidan är beroende av valet 2018 - duger det?
Jag som väljare inser att nyval är en sista utväg - men den är verkligen pissdålig!
Fyra nya år av obstruerande och fäktande med falska svärd - är ni sju samurajer i riksdagen verkligen beredda att offra ert eget rykte och min ekonomi? ... I brist på visioner ... Så trist!

Jag undrar över att det parti som är på väg att falla ur riksdagen - det parti som faktiskt tog död på DÖ (December Överrenskommelsen) alls ska få påverka till den grad de gjorde? Då och nu? 

Marginella homofober med en familjepolitik som är näst intill enligt gamla testamentet? 

Det finns fler partier än SD som skulle behöva skriva vackra 'vitböcker' ... det är nog inget parti som går fritt från det kravet. V är väl det enda som gjort verklig avbön - men resten?

Janne

Inga kommentarer: