fredag, april 07, 2017

Gud måste undra vem som behöver hens goda handIdag drabbades Stockholm av ett dåd som i allt liknar ett terrordåd. Ingen i skrivande stund har tagit på sej dådet. Ett stort antal människor är drabbade och kaos drabbade min huvudstad.

Samtidigt är jag imponerad av hur väktare och polis reagerar - man strävar efter att skydda de som inte drabbades av själva dådet - trots brist på kunskap om vad som kan följa - eloge! Måste vara en otroligt svår situation när man som del av fotfolket ska skydda och begränsa skador.

Många dåd har över tid fått religiösa förtecken - mej veterligt finns det ingen religion som förespråkar lastbilar som kör över 'okända' offer? Du med en tro i vilken religion som helst - ser du fog för att döda omedvetna? Om du läser din egen heliga text - hittar du något som ger dej rätt att döda de 'icke' medvetna? Nej - precis!

Det handlar inte om religion - hur gärna ni som styr dessa 'robotar' än vill att vi andra ska tro att det handlar om ett krig mellan världar och religiös tro - så vet ni själva hur fel ni har  - Ni som styr vet att det är fel syn på livet - annars hade ni själva stått i första ledet. De som styr dessa stackars satar - satarna som drar nesa över sitt eget namn och sin familj och lämnar sin egen familj i en otrolig sorg ...

Om något av mina barn hade valt denna självmordsväg - så skulle jag undra vad jag hade gjort fel - livet självt är det som är heligt - oavsett det egna livet. Allas liv är heliga vad man än tror - mina barn tror på sitt eget liv och jag vet att de alla respekterar alla andras - hur knasiga de än kan vara och inget av de sex barnen skulle vilja göra någon annan illa.

De stackars föräldrar som har barn - barn som valt en död där de tror något befängt - de familjerna behöver stöd! Kan man dessutom kliva in stunden innan och vrida tanken rätt - bra!  Segregation fungerar inte - vi alla måste tro på det vi tar för självklart - men vi måste nog inse att något är annorlunda och det kommer att förbli så.

Idag behöver vi samlas runt det vi tror på - att vi har rätten att vara naiva - fria och rätten till alla gator och torg - vi lever här - vi är många kulturer och har varit så i så många hundra år.

Vi har alla ansvar att möta och bemöta alla tankar - med värme och krav.

Om Gud finns - hur många religioner finns i hens administration? Jobbig sits ...

Janne

Inga kommentarer: