söndag, oktober 16, 2011

Drevet, Juholt och Carl Bildt


Nu har SAPs VU sagt sitt efter sju timmars samtal - må de samtalen ha handlat mer om politiken än bidragen - och idag lyssnade jag på Medierna. Jag blir tokig på att våra medier så enögt glor på enbart Juholt, istället för att använda det här med bidraget som en ingång för att granska den kultur politikerna har utvecklat. Rubriken på den granskande artikeln kunde tex vara 'Hur mycket kostar våra folkvalda'

I ett sådant scenario blir pengarna relevanta på riktigt. För helt uppenbart lever våra folkvalda i en helt annan personlig ekonomisk verklighet än vi övriga. Om man som politiker ska granska andra politiker som i detta fall ska VU ta ställning till Juholts chans att skapa förtroende efter sina misstag - i samma VU sitter Wanja Lundby-Wedin - hur benägen kan hon vara att kritiskt granska Håkan Juholt? Hur många andra i VU ruvar på grå små lögner som skulle få oss övriga att undra vad vi ska ha politiker till?

Sen är det bedrövligt att inte drevet sätter fokus på politiken - oavsett om man utgår från bidragsfusk så kan man sätta det i ett politiskt sammanhang - därigenom vidga sin granskning och skapa en debatt om hur väl demokratin fungerar i vårt samhälle.


I samma program så tas Martin Schibbyes och Johan Perssons fall upp. En rättegång mot dem ska tydligen starta kommande tisdag. Så vitt jag förstår så kan en film komma att användas som bevis mot de två och en granskning av filmen visar på att den högst sannolikt är manipulerad.

Tänk om Carl Bildt varit påläst och engagerad - då hade han tagit initiativ till att samla ett gäng experter - skickat dem som vittnen MOT denna film. Men han blandar som vanligt bort korten och ljuger han inte rakt ut så fladdrar han iväg till norsk olja - han är verkligen ingen försvarare av det fria ordet - det kan nog de flesta journalister vittna om.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skall vi bry oss om två vänsterjournalister som alierar sig ihop med terrorister i Ogaden?

Jan Paimo sa...

Deras politiska färg är inte intressant och vilken grund du har för att påstå att de är allierade med terrorister förstår jag inte?
- Däremot är det viktigt att journalister kan röra sej så fritt som möjligt - utan journalister skulle vi inte veta mycket om något.

Jag vet inte hur du ser på information - men jag tycker den är viktig

Anonym sa...

Varför anlitade Håkan Juholt och S en av Sveriges tyngsta advokater, Hans Strandberg, när det gäller att försvara ekonomiska klippare som tex Skandia direktörer? Var det verkligen nödvändigt och hur kan det komma sig?

Jan Paimo sa...

Ja du 'Anonym' jag har inte den blekaste ... kanske för att man har 'råd' att anlita de bästa?