onsdag, oktober 19, 2011

Skjut budbäraren!


När Uppdrag Granskning ger sej på företaget Prioritet Finans så skjuter IFK supportrar skarpt och börjar yra om 'smutskastning' av 'Änglarna' - hur kan man så totalt missa vad det handlar om?

Det förvånar mej att IFKs ledningen inte ville ta del av vad UG kommit fram till - man kunde fortf avböjt att uttala sej i programmet? Det uttalande de gjorde i Sportnytt var väl det jag hade väntat mej.

Det här fallet sätter fingret på att idrottsrörelsen behöver hjälp att värdera sina tilltänkta sponsorer - det är inte bara sponsorns bokslut som är viktigt och kan UG hitta tveksamheter i offentligt material så borde vilken ekonomisk konsult som helst kunna göra en vettig insats - en ny branch?

Starkt och eg självklart är att UG låter människor komma till tals efter programmet via chatten - mycket bra!
Det är ett seriöst grepp som tar oss tittare på allvar och ger en indikation på hur den aktuella granskningen uppfattas och ikväll är det tydligt att man som supporter av IFK ser det som att laget smutsas ned - vilket är synd.

Det handlar faktiskt om att sätta stopp för den ekonomiska brottsligheten, vi behöver de skattemedel vi kan få in och vi vill inte ha 'tvättade' pengar från Bandidos i äldreomsorgen - eller hur?

Ekonomisk brottslighet är ett faktiskt hot mot frihet och demokrati.

Här hittar du chattinläggen - döm själv.

Inga kommentarer: