lördag, februari 21, 2015

Det demokratiska samhällets ansvar


Det demokratiska samhällets ansvar finns på flera nivåer och idag begränsar jag mej till två specifika fall:

- Förhindra presumtiva mördare att mörda.

- Förhindra diktaturer att öka sitt tryck på det egna folket och sin omvärld.

Det är två viktiga frågor som vår regering har att ta ställning till:

- Hur ska man på KORT sikt hindra seriemördare att ansluta till en organisation som inte har respekt för vare sej liv eller historia?

- Hur ska man få en av världens värre diktaturer att inse att de inte ostraffat ska 'mjölka' tex Sverige på kunskap och teknologi?

Förhindra presumtiva mördare att mörda.

Som jag förstår juridiken så ska vårt rättsväsende arbeta på tre områden:
- Arbeta presumtivt
- Förhindra brott
- Klara upp begångna brott

Då kan det kännas en aning lamt att 'Adam' ska kunna åka tillbaka till sitt seriemördargäng och att han på order av sin sektledare ska kunna fortsätta att avrätta fler oskyldiga 'fångar'.

- Här är både det presumtiva arbetet och förhindrandet av fortsatta brott tillämpligt.

Vi har redan rapporter på hur sekten straffar de egna - man straffar med döden och de som straffas kan vara män kvinnor och barn. Straffar man enligt FN godkända lagar?

De utanför sekten bränns eller skärs i små delar och helst levande - skräckfilm är effekten dessa sektledare vill uppnå - fast den skräcken är egentligen inte ny (nynazister borde se en del klipp) - därför är det extra lamt att vi som inte 'deltar' att vi förblir aktivt passiva och tittar på via våra makthavare!

När 'Adam' av SÄPO uppmanas att slå en signal, innan han blir en fortsatt seriemördare i brist på legala medel att hindra honom, så ska tydligen det demokratiska samhället stå och titta på då 'Adam' mördar andra människor i ett annat land, men med sin sociala bas sprungen ur en demokrati?

Adams organisation som faktiskt inte har ett eget legalt territorium - ingen egen rätt i FN - Adams organisation har egentligen inget annat än sin egen aggression mot allt och alla, oavsett demokrati eller diktatur.

Därför undrar jag varför vi inte med nuvarande lagstiftning kan ge reseförbud till 'Adam' och hans vanvettiga kamrater? De är misstänkta för mord och de har uppsåt att döda fler - den grunden har varit nog för att fängsla barn i Sverige - se på de helt vanvettiga häktningsregler som finns här hemma - där åklagare kan ta semester och barn blir isolerade under månad efter månad.

Nu handlar det om seriemördare som dödar utanför Sverige men med svenskt pass - svenskar som  hugger huvudet av oskyldiga - människor som tvingas offra sitt liv för att demokratin här i Sverige inte är så helgjuten som vi ville tro.

Jag lämnar frågan till dej - men med mitt sätt att tänka, så skiljer jag det felande fåret från flocken och håller det så, till dess att jag vet vad som kan hända.

Ge reseförbud för alla de som SÄPO vet, vet att de vill åka till en slakt som aldrig kan befrukta frihet eller demokrati - för det var väl demokrati för flertalet vi vill uppnå - inte bara låta oss skrämmas av hemska bilder då friheten var hotad här hemma?

Svenska medborgare kan inte ha rätten att mörda utomlands - svensk polis ska förhindra mord.


Ge 'Adam' reseförbud - sluta blunda för mord som vi som demokrati kan tvingas bli delaktiga i - just för att vi är demokratiska.

Jag avsvär mej ansvar för dessa fega icke beslut - beslutet av våra makthavare att låta döden sprida sej fram till 2016.

En sista fråga - hur kan en svensk få mörda eller våldta - kanske utnyttja - men inte bli lagförd inför sin lokala tingsrätt? Snälla opinion våga ta ställning mot allt som dödar eller förtrycker  oavsett vem och var!

Förhindra diktaturer att öka sitt tryck på det egna folket och sin omvärld.

USA kunde inte bomba Irak till demokrati och vi kan inte sälja vapen till Saudi i samma förhoppning. Saudi har ingen anledning att bry sej om 'demokrati' så länge ingen säger nej till deras vidriga diktatur.

När den första stat som vågar säga 'köp gärna från oss - men piska inte ditt folk' - det är först då samtalet kan bli konstruktivt. Det är först då 100 prinsar med reseförbud kan inse att det finns 'problem'. För vem har avstått sina privilegier i vårt land innan de ifrågasattes? Vad är nytt idag?

På det här lite högre planet så skulle vi svenskar kunna vinna ett gäng med karmapoäng på att säga nej:
- nej till svensk export till Saudi - all svensk export
- nej till import av moskeér finansierade av Saudi i Sverige
- nej till spöstraff och dödsdomar i Saudi (kan vi inte rumsligen påverka)
- nej till kvinnoförtryck och därför betrakta alla diplomaters fruar eller kvinnor med regimen trogna som oönskade i Sverige - ut med dom!

Sverige kan återta sin roll som samvete i världen och sätta tryck på andra vapenexportörer som Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA - men våra politiska makthavare måste ta sin roll på allvar annars gör ingen annan det.

Det är en situation där freden kan dra ett långt strå till stacken, om gudarna och de som har ansvaret verkligen vill.

Janne

Inga kommentarer: