torsdag, februari 05, 2015

Det är fel att beskatta människors goda vilja


Jag förstår inte vilka argument regeringen använder för att momsbelägga ideella organisationer. Organisationer som många gånger lappar det allt glesare sociala skyddsnät vi fortfarande har kvar.

Momspålagan är närmast att betrakta som ett förakt för det ideella arbete som utförs till fromma för de som saknar egen röst och möjlighet att påverka sin situation.

Regeringen kan ha och mista dessa skatteintäkter - de finansierar inga nya ubåtar - de finansierar inte heller alla riksdagslöner med förmåner.

Så varför nedvärdera allt frivilligarbete på områden där staten varken vill kännas vid problem - än mindre lindra?

Janne

2 kommentarer:

Leif sa...

Det är väl här Magdalena Andersson vill plocka pengarna så välsituerade bostadsägare kan fortsätta ha en av de lägsta fastighetsskatterna inom OECD samt världens mest generösa ränteavdrag.

Jan Paimo sa...

Tyvärr har det visat sej att det finns ett 'direktiv' som styr och det är en brist att vi här hemma inte vet i förväg vilka direktiv som är på G innan det ska åkas till Bryssel och förhandlas ... Demokratiprocessen är inte 'optimal' och EU är inte det mest transparenta av beslutsprocesser - kanske dags för demokratiförespråkarna i något departement att involvera oss i opinionen? Kanske dags för EU att släppa sina slutna processer - kanske dags att statschefer ska ha mindre att säga till om och ge mer makt till EU parlamentet?

Kanske EU annars faller sönder som ett korthus när nationalismen gått för långt?