tisdag, februari 24, 2015

Vapenexport till Saudi?


Carl Bildt har sitt eget sätt att se på hur Saudi gick in i Bahrain 2011 och som vanligt beslås han inte med lögn i ett public service program. Det lät på Carl Bildt lite som att Saudi nästan inte alls gick in i Bahrain - men vi övriga har uppfattat saken på ett annat sätt. Vi har via många källor fått bekräftat att Saudi faktiskt hade trupp i Bahrain 2011. Det tråkiga är att de flesta av oss har en så starkt avvikande åsikt från Carl Bildts och att han ändå tillåts mässa på, i ett av de program som väldigt många av oss vill sätta tilltro till?

Varför ställer man inte en rätt mild fråga till Carl Bildt: 'Förskönar du inte verkligheten nu?', för att som reporter slippa påstå att Carl Bildt helt frankt ljuger?

Det ska nog visa sej att när sanningen är tydlig, så handlar det om hårklyverier och att man från Sveriges Radio tvingas be Carl Bildt om ursäkt även denna gång - fast man i redaktionen på förhand i sak har rätt (minns ni Calles ordklyverier kring FRA?).

Public Service borde ha lärt sej läxan - bjud inte in ett ego i en debatt som handlar om något helt annat än Carl Bildt.

Bjud in människor som är intresserade av sakfrågan och gärna med olika agenda - men inte en person som ständigt håller sig själv först i varje meningsutbyte - frågan är för viktig för att Carl Bildt ska få 'hjälpa till' att sälja vapen till en diktatur.

Jag tycker att det är dags att vrida klockan rätt och börja leva efter de principer vi så gärna vill att andra ska uppfylla - frihet för så många som möjligt.

Dessutom är det väl så att vi inom EU kan sätta press på Tyskland Frankrike och Storbritannien i frågor som gäller mänskliga rättigheter - att förvalta sitt pund väl, behöver inte innebära att någon ska piskas för sina åsikter - Saudi är observanta och väl medvetna om sin roll - ena dagen går man arm i arm i Paris och nästa dag kan man stena en kvinna i offentlighet.

USA? Dom är redan förlorade 9/11 - deras roll till Saudi lär vi aldrig få klarhet i.


Janne

PS Frågan vad gäller Saudi i Bahrain är vilka källor Carl Bildt anser sej ha - är han vän med alla sidor och därför som enda utrikesminister från väst har/hade en 'objektiv bild' av vad som faktiskt hände? Det tvivlar jag starkt på - Carl Bildt kan nog inte vara kompis med mer än en sida i taget - för var fanns/finns annars hans trovärdighet? DS

Inga kommentarer: