fredag, februari 13, 2015

Hundra prinsar i Saudi äger ingen sanning


De 100 prinsarna i Saudi sitter och skrattar åt oss - dom vet själva vilka de är. De flesta av dem är utbildade i Europa och USA ...

Dom vet att dom utnyttjar arbetskraft på ett bestialiskt sätt.
Dom vet att deras rättsskipning är medeltida.
Dom vet att folkets kvinnor har noll inflytande - de styrandes kvinnor shoppar loss var helst de vill ...

Dom skrattar åt oss, vi fån som inte sätter ned foten och säger att 'vi vet att ni vet - men ni skiter i vad vi tycker'.
Är våra styrande i Sverige så kåta på olja och vapenhandel?

Det är dags att dessa småfeta Saudiska töntar, som tolkar sin egen religion efter vad som passar i stunden - att just dom får en kall hand i ansiktet - svensk opinion kräver ett stopp - folket säger nej!

Saudi har en låg nivå av egen kompetens - man har länge köpt det mesta av oss i väst när det handlar om kunskap - man har ändå valt att fortsatt leva i en medeltida anda?

Av 'humanitära skäl' är det svårt att säga nej till utveckling inom sjukvård - men varför ska vi vara med och beväpna ett ledarskikt som inte ens Merlin skulle gilla? - Att beväpna kunskapsfientliga med moderna vapen?

Är det inte hög tid att få dessa grymma människor att fundera över vad som slutligen kan drabba deras shoppande kvinnor? Att dessa shoppande kvinnor kanske stenas i ett köpcentrum av ariska bröder- vem vet vilken kunskapsnivå bröderna kan nå om någon droppar näringsvätska på rätt cell ...

Om vi ska stå upp för demokrati och människors rättigheter så är det nog dags att slå ihop böckerna och säga nej tack till prinsarna i Saudi.

Skicka gärna yxor spjut och i värsta fall pilbågar - det passar tidsandan i Saudi - en bonus kan vara en jaktfalk om mutan är rätt.

Det är faktiskt trist att de som sköter handel - också sköter vandel - det föder avarter som blir ett SD och i förlängningen ett samhälle som slås sönder i små bitar där fraktioner skapar än mindre och mindre bitar - vem ger ett hopp om en helhet där det finns plats för många? Jag ser lite mörkt på mina barns framtid.

Uppmärksamma gärna Svenska Freds kampanj

Janne

5 kommentarer:

Jonny sa...

Tolka ?

Läs deras heliga skrifter så får du svart på vitt, samma sak med de vedervärdigheter som står i t.ex judars/kristna gamla testamente.

Det går liksom inte att bortse från vad dessa religioners grundtexter förtäljer.

De sant religiösa är givetvis bokstavstrogna eftersom de ju anser att detta är deras guds ord.

Jan Paimo sa...

Ja 'tolka'? Vem har drygat sej själv till det ordet? Inte jag iaf.

Själv läste jag det gamla testamentet som en 3.0 av Stålmannen och alla andra bleka försök till räddning av en värld i 'förfall' - gamla testamentet var klart bättre med fler intriger och ett större djup.

De som tror är troende - de behöver varken dej eller mej och vilka bokstäver de tror på är inte jag man att se eller ens bry mej om. De du kallar bokstavstroende - vilka är de?

De som jag ser som troende - är de tror för egen del och för andras utan att ta egen plats.

Jag tror det blir allt viktigare att vara ödmjuk och se hur olika livet kan se ut - oavsett vad vi tror.

Janne


Jonny sa...

Du skrev " som tolkar sin egen religion". Det var detta ordval jag invände mot.

De läser innantill i sina pajasskrifter (tyvärr) och det är oerhört viktigt att vara medveten om vilka vedervärdigheter som finns i grunden för dessa religioner.

Det går inte att blunda för.

En som är verkligen sant troende kristen/jude/muslim (bokstavstroende) kan inte välja och vraka i dessa texter, dessa texter är meddelanden från deras "gud".

Om man inte köper sin "guds" hela budskap är man inte en sant troende. Man kan givetvis ha en egen påhittad tro som baseras på valda delar av andra påhittade religioner.

En sant kristen får t.ex inte äta griskött, det är ett av de första påbud som deras "gud" förtäljer människan.

Jan Paimo sa...

Problemet med religion är att förstå logiken i den samma - den saknas - jag förstår väldigt lite av religion sedan den dag min barnatro dog - därefter har det tagit tid att bygga upp en respekt för de som uppenbarligen HAR en tro och idag så använder jag hellre uttrycket 'personlig tro' om de troende som i mina ögon verkar tro ... dessa människor finns i min nära omgivning och de har aldrig pådyvlat mej sina regler eller försökt få mej att bete mej något speciellt sätt. Det som jag möter hos dem är faktiskt tvärt om - de berikar min tanke - de ger sin värme och de kräver mindre än alla dessa som påstår sej förstå världen ur ett förnuftsperspektiv. Varför? Jo dom är öppna och nyfikna oavsett vilken religion de har - jag blir avundsjuk på deras glädje!

Jonny sa...

Det fåtal som plockar ihop sin egen tro ställer sällan till problem men ibland har även det lett till kollektiva självmord etc.

Det är istället de stora massorna som huvudlöst följer sina religiösa ledare och som baserar sin tro på vedervärdiga skrifter som t.ex Bibeln, Koranen etc som skapar de problem vi sett i historien och som än idag ställer till enorma skador.

Dvs mainstream religionerna, inte new-age är det stora problemet och då framförallt de tre stora Judendom/Kristendom/Islam.

Dessa religioner baseras på rent vidriga grunder.

Jag har respekt för människor men ingen respekt för religioner.