måndag, februari 20, 2012

Jag ber om största möjliga tystnad


Om du tror att Reinfeldt släpper en groda fri - så tror du fel - hans uttalanden är väl planerade från dag ett och inte ett ord mer än vad han vill släppa, kommer över hans läppar.

Bara en gång har jag hört en uppenbar frustration och en viss aggressivitet i Reinfeldts röst - (lyssna på avsnittet 'Blir människor friskare när deras ekonomi försämras') och det scoop det kunde bli - släppte Studio Ett ifrån sej.(Skäms Studio Ett - karln fick inte prata färdigt - istället pratade ni med 'mamma' dagen efter)

Så när Reinfeldt släpper en bomb i debattrummet med en kärna av tungmetall, så vill han ta reda på vilka som drabbas av omedelbara strålningsskador. Schlingman får sen jobbet att analysera skadorna och vända det till en Moderat fördel.

Därför tror jag att det till synes grodaktiga uttalandet om pensionsålder ska bemötas med tystnad.

Idag har vi en ökande arbetslöshet (sysselsättningsgraden sjunker i förhållande till arbetsför befolkning) och ungdomar är särskilt illa ute - kanske vore dags att fixa jobb åt de som saknar innan man höjer pensionsåldern? Samtidigt vill man och har öppnat för arbetskraftsinvandring.

Den enkla har Reinfeldt redan räknat med, så igen - håll tyst! Låt karln reda ut sitt dilemma och verkligen börja tugga på sin egen groda innan vi far iväg och kräver besked på hur det ska bli - för det är väl inte Reinfeldt som ska få bestämma den politiska dagordningen i vårt samhälle hur länge som helst? Och här är reflektioner som får mej att le - trots allt.

Som vanligt så undrar jag:
Allra sist undrar jag varför Aftonbladet, NSD och Expressen utesluter fria bloggare och 
väljer bort att låta dessa fria tankar speglas mot deras egna artiklar?

Inga kommentarer: