tisdag, november 24, 2015

Moderaterna oroar sej ..


... och det gör jag med.

Vart försvann de öppna hjärtan som Reinfeldt förutsåg skulle behövas? Var är det liberala synsättet på den enskilde individens okränkbarhet?

Vart - betyder riktning. Just nu följer alla strömmen rakt ned i SDs partibok - iaf i riksdagen. S, Mp och Alliansen är plötsligt politiska fångar hos J Åkesson. Hur kul är det för alla oss som tänker förbi valen?

Var - betyder läge. Jag undra VAR de frispråkiga befinner sej inom alla olika skikt i samhället? De som ser andra humanitära, praktiska och långsiktiga lösningar - var befinner sej dessa? Varför är ni så tysta nu?

Hur ska vi andra, hur ska vi inför framtida generationer kunna förklara att ett av de mest glesbefolkade länderna, men ändå ett av de rikaste - inte kunde ta emot fler? För att vi har SD i riksdagen?

Att som S+Mp inbilla sej att andra länder i Europa ska inse sin del i ansvaret är väl rent trams?

Ungerns taggtråd bekostas säkert med EU medel - de ungerska fattiglapparna består knappast EU med mer än sekiner.

Varför finns inte det öppna hjärtat i praktisk politik? Varför stryper inte Sverige sina avgifter till EU i ren protest mot såna länder som Ungern?

Det är dags för solidaritet mellan staterna i EU - inte bara tala om dåligt flyktingmottagande i Grekland och Italien. Det är dags att 28 medlemmar visar att demokrati och konfliktlösning är vägen framåt.

Dessutom ska man ha klart för sej att trycket på Grekland och Italien varit extremt högt och det finns fantastiska bilder på den närvaro man visat i både Grekland och Italien - allt för att rädda människor - dom har räddat flest! Men till vilken verklighet?

- Sossarna i Svedala klev av tåget på SDs perrong - oroande!

Sverige har inte koll på vart man vill och vet inte ens var man är - extremt oroande.


Janne

Inga kommentarer: