fredag, november 27, 2015

Hetsa på du i SD - det kan kosta oskyldiga livet


Det är dystert att se att 'drevet' går och tyvärr lite med medias hjälp - Nu ska vi jaga muslimer som 'kanske' är radikala - hur man nu mäter det?
Men varför inte mäta de värsta idioternas åsikter - de 'fredliga' munkarnas dödsdans i Burma?

De fredligaste mördarna mot de mest försvarslösa? Du som är burmes och tycker att den på jorden mest fredliga religionen gör rätt i sitt krig mot oliktänkande - du som är buddist - hör gärna av dej ... jag har lite svårt att förstå vad som händer i Burma och jag kan undra varför media i väst inte mer ingående rapporterar - vi i väst ligger efter i ren tanke - därmed inte sagt att man i Burma ligger före - i faktisk verklighet.

Nu befinner vi oss i väst i ett eget trauma - 'någon' angrep vårt sätt att leva - någon sa att det var fel och motståndaren gjorde det med vapen i hand - men det fanns signaler många stunder innan att det här skulle hända - det är otroligt många liv som offrats i Syrien - i väntan på att väst ska få sista ordet. Vi borde ha sagt ifrån för fem år sedan - så är det - men vi är inte lika med våra makthavare - makthavarna lever ett annat liv - de finns i det realpolitiska - det vi andra vet för lite om.

Vår egen Alliansregering förhandlade med Al-Assad om att sälja system för övervakning - precis som en annan regering många år tidigare i X-Jugoslavien installerade de sista komponenterna i ett radarsystem innan inbördeskriget bröt ut.

Nu ska Syrien bombas sönder från mer eller mindre samordnade krafter och resultatet lär bli fler flyktingar - om de överlever - för det är väl ändå så att dessa bombningar är 'kliniska'? De träffar inte civila? Det finns väl trupp på marken som skyddar oskyldiga? Inte? Men landets ledning vill väl skydda sin egen befolkning? Inte den heller ...

Så då är det fritt fram att bomba bort Europas födelse och därmed bef befolkning? Bara Paris gator är fredade så må vi lyckligen leva på andras gravar ... eller? Kan vi börja tänka lite annorlunda?

Janne

2 kommentarer:

Anonym sa...

- Stödet för Socialdemokraterna är det lägsta sedan SCB började mäta partisympatier för 43 år sedan.
Det förefaller inte längre osannolikt att Sverigedemokraterna kan bli Sveriges största parti i väljarbarometrarna./Lena Melin AB

Jan Paimo sa...

Nej sant - min undran är hur de som röstar på SD egentligen tänker - för att 1000 flugor gillar skit - har dom rätt?

Ett polariserat samhälle är konfliktfyllt - mer trauma - mindre social positiv tillväxt. Att vända grupper mot varandra drar ned det som SD påstår sej eftersträva - ett tryggt folkhem typ Sossevarianten enligt Branting.

Haltar inte den bilden en aning? Ett SD som vill fly till 'fornstora dagar' som eg infann sej efter II världskriget - en tid då vi hade en större invandring än nu ....

Något är fel - så outgrundligt fel

Janne