onsdag, september 04, 2013

Hej Emanuel Karlsten


Förtvivla icke! Det är så många som är så trötta på att det inte finns en debatt - en debatt om vilket informationssamhälle vi ska ha - det är inte så att debatten är död. De döda är politikerna och media som tystnade som torkade russin med rynkade läppar utan ord och röst.

Det tråkiga är att vi inte har rätten att rösta på de politiker som vill syna villkoren för det öppna samhället - för vi vet inte vad de 'tycker' - de få som höjer sin röst hamnar på debattsidor eller på sin blogg.

Media på redaktionsplats har tystnat och vill tydligen inte störa maktens ordning. 
Man vågar inte ens utvärdera FRA + NSA = Sant? Trots att debatten böljar i övriga Europa - märkligt.

Det är många frågor på min arbetsplats och alla konspirationsteorier flödar där som annorstädes.

Politiker kniper käft och media vägrar ta i de viktiga frågor du reser. Debatten lever under ytan men den ska inte synas - den är osynliggjord - som något som ger cancer - man lever till dess att man plötsligt dör.

Ett litet synbart bevis på tystandet är att man varken kan kommentera din artikel eller länka till bloggar via twingly. Frågan är varför?

Janne

2 kommentarer:

Emanuel sa...

Hallå!
Jag håller med dig om att mycket är medias fel. Jag tror man kan "skylla" på att det efterföljande spel med flykten från USA var just så nyhetsvärdigt som det gjordes. Det hade varit fel att inte skriva om den världspolitik som fördes med Snowden i mittpunkten. Problemet var att man missade att göra stort nummer, sätta sig in tillräckligt i de läckta dokumenten. Vilket gjorde Snowdens insats... mindre betydelsefull.

Att DN sedan missat att slå på både twingly och kommentarer får nog ses som en miss än en konspiration - det glöms nästan alltid när jag skriver. Ett enkelt mejl till redaktionen så brukar det slås på!

Jan Paimo sa...

Jag har sett Peter Wolodarski som en bra garant för öppen debatt och det var lite märkligt att finna en krönika av ditt snitt utan möjlighet att ens lämna en kommentar - så jag lägger ned min konspirationsteori och hoppas att man är mer noga med att låta människor komma till tals i fortsättningen!

Janne