måndag, september 02, 2013

Moderaternas läggmatch


Det ser ut som att Moderaterna vill något politiskt - på ytan. Men egentligen så spelar dom bara så bra att dom inte ska bli anklagade för att ha lagt sej i september nästa år.

Ett parti som ena dagen säger att de inte tar i SD på något sätt - men nästa gör sej beroende av just SD för att få igenom ett femte jobbskatteavdrag har något i kikaren. Vad kan det vara?

- Jo man vill formera om sej, för att kunna göra det, så behöver moderaterna glida ur strålkastarljuset. Reinfeldt satsar på att Moderaterna ska bli statsbärande - men han har inte sagt exakt när.

Hade man varit intresserade av att 'vinna' nästa val så hade man inte satt sej i knät på SD. Dessutom är det hyckel att man just nu skulle behöva det femte, när det snarare är ett sätt att riskera statens finanser och folkets välfärd.

- Nej det är att kasta problem i knät på Löfven, en ren förödmjukelse av arbetarrörelsen och sossarna sitter som tomma holkar och glädjer sej åt opinionssiffror. Vinner sossarna nästa år så får man alla de ekonomiska problem det nu varnats för under flera år som en snara kring halsen. Hur kul blir det att återigen sanera ekonomin efter borgarna, för att sen förlora makten då det är dags för den egna politiken?

Löfven behöver gå hem och fundera över hur man ur detta moderatfusk får fram en vision som håller över valet 2018, - för jag lovar er, då kommer de moderata kanonerna att mullra igen.

Janne


2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Moderaterna har sannerligen varit usla under denna mandatperiod.

Jan Paimo sa...

Nja - jag håller nog inte med dej ... dom spelar regeringströtta. De har genomfört det dom kom för 2006 och sossarna kan inte ändra mycket den kommande tuffa tiden. 2014 åker moderaterna på SPA och laddar batterierna och fortsätter sitt värv 2018.

Jag måste erkänna att dom är hur skickliga som helst ... Sossarna sitter som en dekoration mellan 'nya' och 'moderaterna' kanske (M) tar en blå ros i sitt partitecken *ler elakt*

Det var någon av deras mer kända strateger som sa att man måste röra sej hela tiden - själv lämnade han partiarbetet 'on the move' - partiet rör sej till synes bakåt men tar egentligen sats mot nya tider utan visioner. Sossarna litar inte på sina så ...

Janne