måndag, september 16, 2013

Moderaterna är de som bär ansvaret


Ganska fantastiskt - moderaterna förlitar sej på att SD ska rösta med för ett femte - men lägger skulden på oppositionen? Det var just Reinfeldt som sa så sent som i Almedalen att han aldrig skulle göra sej beroende av SD ... nu gör han just det.

Valet att låna till sockerbullar åt de som redan har sockerbullar mer än de kan äta, är moderaternas val - vad lydpartierna FP KD och C faktiskt tycker, vet vi egentligen inte.

Socialdemokraterna bör röja rågången och våga prata om vad större klyftor innebär i kostnader, om man nu vill hålla sej till ekonomi. Vågade man ta tag i sina visioner så kunde man utan prut säga att detta femte återkallas. För de som tjänar mest på det femte har råd att avstå. Men ingen kan avstå bra vård och en vettig skola. Det har alla förstått.

Den som tror att Reinfeldt vill vinna valet 2014 tror fel - däremot vill Reinfeldt lägga illaluktande problem i knät på Lövfen - innan han själv går på semester. 

Så randas sedan valdagen 2018 och det politiska landskapet passar moderat agenda för fortsatt avveckling - fortsatt berikande av de som redan har. För hur ska en visionslös socialdemokrati hinna reparera 8 års skador och få fart på hjulen - samtidigt?


Varför pratar alla om en trött statsminister? Han är en skicklig strateg.

Janne


Inga kommentarer: