torsdag, mars 22, 2012

Bröderna Lundin vs Johan Brosché


Det är befriande att läsa en debattartikel fri från floskler - fri från påståenden utan grund.
Det är skönt att det finns människor som Johan Brosché - missa inte hans debattinlägg på DN debatt!

Jag undrar fortfarande om någon minns (frågat förut) Carl Bildts uttalande i ekot när han fortfarande
satt i Lundins styrelse?

Han jämförde/likställde fördrivningen av människorna i Sudan  med flyttlassen från Norrland på 60-talet?  Jag har försökt få ekot att leta reda på ljudklippet men ack ... ingen respons.

Här finns en insiktsfull bloggare i bla ämnet Lundin.

Avslutningsvis är jag tacksam om du som jag, vill driva på så vi får en rimligare lönenivå för våra politiker.  Dom verkar ha svårt att klara av det på egen hand och visst vill vi hjälpa dem?

Skriv på!

Janne

3 kommentarer:

Anonym sa...

LKAB vill flytta Kiruna för att kunna utvinna ny malm. I Lund vill kommunen expropiera mark för att låta ett fastihetsbolag köpa marken billigt så att en affär skall gå igenom. Varför skall klagomål gälla länder så långt borta när det förekommer liknande ingrepp hemma i Sverige?

Jan Paimo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jan Paimo sa...

Kiruna flyttas - ja. Men Kirunaborna fördrivs inte med vapen utan med ersättning. Dessutom är Kirunas befolkning med på noterna - flytten har varit planerad under många många år - debatten har gått hög och engagerat stadens befolkning - alla i Kiruna vet att Kiruna finns tack vare gruvan.

I Sudan har det inte gjorts någon folkomröstning, inte heller får de som fördrivs någon ersättning för sina förlorade hem osv osv - det är inte avståndet som är poängen - poängen är att man ofta kan köra över befolkningen i en diktatur och det märkliga är att det är företag från den rika delen av världen som tjänar de stora pengarna och en liten del av makteliten i landet - som tex i Sudan. Inte befolkningen.